вівторок, 06 серпня 2019 05:06

"Капелюхи ношу постійно"

Автор: Сергій Старостенко
  Софія Грабовецька очолює бюро екскурсій ”Walk&Talk”. Індивідуальна двогодинна екскурсія в неї коштує 55 євро — півтори тисячі гривень
Софія Грабовецька очолює бюро екскурсій ”Walk&Talk”. Індивідуальна двогодинна екскурсія в неї коштує 55 євро — півтори тисячі гривень

— На роботу можна надягнути будь-що, а от взуття і капелюх мають бути ідеальні, — каже екскурсовод 25-річна Софія ГРАБОВЕЦЬКА з Києва. Її називають гідом у капелюшку. Має колекцію головних уборів.

— Капелюхи ношу постійно, — розповідає Софія Грабовецька. — Вони випадково до мене прийшли. Одного разу побачила на ятці на Андріївському узвозі ідеальний головний убір зі стрічкою. Коштував 250 гривень. Я тоді працювала в Музеї історії України. Отримувала 1,2 тисячі гривень. Вагалася, але таки придбала. На роботі колега сказала: "Ти — гід у капелюшку!" Так зжилася з головними уборами, що тепер маю невеличку колекцію.

Софія Грабовецька — історик за освітою. Три роки тому заснувала бюро екскурсій "Walk&Talk". Щодня має два-три тури. Індивідуальна 2-годинна екскурсія коштує 55 євро — 1,5 тис. грн.

— Я трохи безжальна до головних уборів, бо дозволяю снігові та дощу падати на них, — продовжує. — Фетр від цього псується. Але капелюшки — частина мене, не хочеться змінювати їх на шапку лише через погану погоду.

Вітер часто зриває капелюхи з голови. Чоловік жартує: "Тобі треба робити зав'язки, як на дитячих шапках".

Купує головні убори в магазинах і на блошиних ринках.

— Перший капелюх виявився найдешевший. Він уже зносився. Був неміцний — майже паперовий. Найдорожчий — із синього фетру — я придбала у студії "Шапельє" на Контрактовій площі. Ціна спочатку здалася зависока — 1600 гривень. Але чоловік сказав, що він мені личить. Вирішила собі не відмовляти.

Подобається чорний капелюшок із вуаллю, який я випадково купила минулої зими на барахолці в Києві. Потім придбала ще один такий, але синього кольору. В ньому я схожа на стюардесу.

Часто купую капелюхи в магазині "Вінтаж Екіпаж" на Костьольній. Заходжу за сукнею чи штанами, а виходжу з головним убором. Якось придбала там зелений капелюшок. А за рік у цьому ж магазині підібрала сукню такого кольору. Згодом знайшла підходящу шаль. Восени люблю гуляти в такому образі.

Зараз ви читаєте новину «"Капелюхи ношу постійно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути