вівторок, 27 червня 2017 05:40

Сергій Мильников першим із голкіперів поїхав грати в Канаду

Автор: www.smugmug.com
  Колишнього хокейного воротаря Сергія Мильникова поховали на Троєкурівському цвинтарі в Москві. У нього залишилися сини Дмитро та Сергій. Обидва — хокеїсти
Колишнього хокейного воротаря Сергія Мильникова поховали на Троєкурівському цвинтарі в Москві. У нього залишилися сини Дмитро та Сергій. Обидва — хокеїсти

20 червня у Москві помер колишній голкіпер збірної СРСР із хокею, олімпійський чемпіон-1988 Сергій ­Мильников. Йому було 58 років.

Більшу частину кар'єри грав за рідний челябінський "Трактор". За словами Сергія, багато його товаришів ще в юності відсиділи в тюрмі.

— А мене Бог милував. Якось грали в дворі. Батько погукав вечеряти. За 5 хвилин прибула міліція. У дворі зав'язалася бійка. Всіх пов'язали й дали 5 років. А я залишився.

Сергій мріяв поїхати із Челябінська, але його до Москви не відпускали.

— Увесь час просили врятувати рідний "Трактор". Навіть Тихонов (тренер збірної і московського ЦСКА) нічого не міг зробити, — казав.

Перед Олімпіадою 1988 року травмувався голкіпер Євген Бєлошейкін. Основним став Мильников. У 8 матчах пропустив 13 шайб. Збірна СРСР виграла турнір.

За рік Мильникова першим із радянських воротарів покликали до команди з канадського Квебека. Сергій провів 10 матчів, і лише раз його команда перемогла. За рік повернувся в Росію. Грав за другорядні клуби. 2010-го пережив інфаркт.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Мильников першим із голкіперів поїхав грати в Канаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути