середа, 23 грудня 2009 10:16

Мандрівник Мосахідо Йосіда стер дві пари кросівок

Автор: фото з сайту www.blog.i.ua
  Японець Мосахідо Йосіда показує кросівок, у якому протер дірку на п’яті. Він пройшов пішки з китайського міста Шанхая до Одеси. До Нового року Мосахідо залишатиметься в Україні
Японець Мосахідо Йосіда показує кросівок, у якому протер дірку на п’яті. Він пройшов пішки з китайського міста Шанхая до Одеси. До Нового року Мосахідо залишатиметься в Україні

Японський мандрівник Мосахідо Йосіда за 11 місяців пройшов 9 тис. км, добираючись із Шанхая до Одеси. Мандрує пішки, бо хоче побачити села й маленькі  міста. Заради цієї подорожі 28-річний інженер звільнився з комп"ютерної фірми, в якій працював понад п"ять років.

— Мої друзі сказали, що я збожеволів. Престижна робота в Японії цінується. Комп"ютерщики отримують високі зарплати, їх вважають елітою суспільства. Я пішов на роботу, щоб заробити достатньо грошей для мандрів, а тоді звільнився. Керівництво не хотіло відпускати. Вирішили, що я блефую, аби підвищили зарплату. Погодилися підвищити, та я свого рішення не змінив.

Мосахідо прийшов до Одеси наприкінці минулого тижня. Оселився в готелі "Токіо Стар".

— У цьому місті планую залишитися до кінця року. Тут почав розуміти, що таке Європа. Найбільше вразив Оперний театр. За моїми спостереженнями, найдоброзичливіші люди — казахи й українці. Дорогою мене годували, воду виносили, навіть шкарпетки подарували одного дня. Це було в селі, де іноземців узагалі ніколи не бачили. Я там жодного авто не помітив. Сім"я з 12 людей запросила до себе. Пригостили вечерею, ще й на ніч залишили. Здивувало, що бідні й нецивілізовані люди виявилися такими добрими. Казахська їжа жирна. Особливо рис із бараниною. Українська мені подобається більше. Смачний борщ.

Японець говорить, що вивчив слово "грабіжник".

— Кра-пі-тєль, — вимовляє по складах російською, нервово усміхаючись. — Коли йшов ввечері по заміській дорозі біля Астани, на мене напали троє невідомих. Віддав їм трохи грошей, які залишив у кишені для такого випадку. Решту добре заховав, їх не знайшли. Рідні найбільше переживали, коли був у Росії. Це неспокійна країна, у ній убили багато азіатів. Щоб отримати візу, мусив викласти 400 доларів. Чекав на неї цілий місяць у Бішкеку. Коли прийшов до України, мати сказала, що я в безпеці.

Рідні найбільше переживали, коли був у Росії. Це неспокійна країна

До подорожі Йосіда знав про нашу країну лише, що тут є футбольний клуб "Динамо", в якому грає Андрій Шевченко. Ще знав про братів Кличків.

— Про Одесу прочитав у Інтернеті. У цьому місті я вперше за багато часу побачив море. У моєму місті Тоторі теж є море. Від будинку зовсім близько до пляжу. Я нудьгував за морем увесь цей час.

Мати Мосахідо збирається до Одеси відвідати сина.

— Привезе колеса для мого візка. Старі зносилися, а тут таких немає. Збираюся купити новий одяг. Мені потрібні светр, штани, черевики. Від початку подорожі стоптав дві пари кросівок, — показує дірку на підошві.

За розрахунками мандрівника, новий, 2010 рік застане його в Молдові.

— На день народження, 19 лютого, буду, напевно, у Румунії. Цього року мені стукнуло 28, коли я був у Китаї.

Мосахідо відвідав Китай, Киргизстан, Казахстан, Росію, Україну. Планує дістатися найзахіднішої точки материка — Португалії. Звідти добиратиметься до Африки. Хоче побачити пустелю Сахару. Назад пішки не піде, полетить на літаку. До Японії  повернеться за рік.

— Україну хочу побачити ще раз. Приїду сюди в майбутньому. Планую побувати у вашій столиці.

Зараз ви читаєте новину «Мандрівник Мосахідо Йосіда стер дві пари кросівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути