вівторок, 23 травня 2017 05:01

Після хіміотерапії у Василя Сала стався інсульт

Автор: ФОТО надане Наталією Сало
  ­Василю Салу потрібно пересадити кістковий мозок. На операцію збирають три мільйони гривень
­Василю Салу потрібно пересадити кістковий мозок. На операцію збирають три мільйони гривень

— В больнице сына лечили антибиотиками неделю. Сбивали высокую температуру. Были подозрения на артрит и ревматизм. Выкручивало ноги, не мог ходить. Ставили четыре диагноза. Но все они были далеки от истины, — розповідає 40-річна Наталія Сало з Кривого Рогу Дніпропетровщини. В її сина Василя — рак крові. На лікування потрібно від $125 тис. — близько 3,3 млн грн. Сім'я таких коштів не має.

— У кінці січня в сина піднялася висока температура. За годину спала сама. Після цього почав утрачати вагу. Подумала, що від занять боротьбою. 1 березня ввечері все повторилося — температура сягала 40 градусів. Дала жарознижувальні таблетки та антибіотик. Наступного дня синові знову стало зле. У поліклініці сказали, що це вірус. Порадили продовжувати вживати антибіотики, — каже Наталія.

Лікарі не могли поставити діагноз Василю більше двох тижнів. Направляли до ревмокардіолога перевірити серце.

— Коли підтвердили рак, призначили хіміотерапію. Могли дійти до стадії ремісії за 7–9 місяців. Однак це може тривати довше. Після перших двох процедур "хімії" в сина стався інсульт. Відновлювався місяць. Кілька разів потрапляв до реанімації. Задихався. Недавно прийшли результати аналізів із Києва. Потрібна пересадка кісткового мозку.

Операцію можуть зробити в Туреччині. Коштує щонайменше 3 млн грн. Додатково потрібно ­оплатити реабілітацію. Донорами можуть стати батьки або 8-річна сестра, якщо підійдуть.

— Зараз ми купуємо все. У лікарні не мають ані шприців, ні фізрозчину, крапельниць та систем для "хімії". Витратили більше 100 тисяч гривень за два місяці, — говорить жінка. — Допомагали на роботі чоловіка. Він далекобійник. Також збирали гроші в школі Василя, у Росії та Білорусі через "ВКонтакте" та "Одноклассники". Тепер не зможемо, бо президент заборонив ці соціальні мережі в Україні.

Охочі допомогти можуть надсилати кошти на номер картки Приватбанку 4149 4991 0119 9154. Отримувач: Сало Наталія Валеріївна.

Зараз ви читаєте новину «Після хіміотерапії у Василя Сала стався інсульт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути