вівторок, 11 квітня 2017 05:20

Пара переробила квартиру, щоб було зручно собаці

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Киянка Ірина Рибачук 11 років працювала у банку. Звільнилася з роботи, щоб займатися дизайном інтер’єрів
Киянка Ірина Рибачук 11 років працювала у банку. Звільнилася з роботи, щоб займатися дизайном інтер’єрів

— У меня были все шансы стать управляющим банка. Но в 33 года решила начать новый этап жизни. Никогда об этом не жалела, — каже киянка 39-річна Ірина Рибачук.

11 років вона працювала у банку. 2011-го звільнилася з роботи, щоб займатися дизайном інтер'єрів.

Ірина Рибачук призначає зустріч у ресторані "Сушія" на площі Перемоги. Із білого електромобіля "Ніссан Ліф" виходить у коротких джинсових шортах і жакеті із такої ж тканини.

— У школі мріяла стати експертом-криміналістом, — Ірина замовляє американо. Вона народилася в Тростянці на Сумщині. У 7 років із батьками переїхала в Горлівку на Донеччині. — Але провалила іспити в школу міліції. Коли заплакана стояла в ­аудиторії, один з абітурієнтів порадив йти вчитися в медучилище. Казав: "Там вивчають анатомію. Для майбутнього експерта-криміналіста це згодиться". Послухала і подала документи в Горлівське медучилище. Вже на першому занятті зрозуміла, що це — не моє. Ходила на пари з єдиною думкою: швидше б отримати диплом. Середніх оцінок в мене не було, вчилася на "5" і "2". Один викладач під час самостійних робіт дозволяв користуватися малюнками із зображенням людських органів. На них дрібно писала шпори і зверху розмальовувала кольоровими олівцями. Написаного ніхто, крім мене, побачити не міг. Викладач дивувався: "Бачу, що ти нічого не знаєш. Але ж самостійні роботи пишеш на "5". Покажи мені свої шпори. Поставлю тобі в атестат гарну оцінку". Не вірила йому. Коли вже закінчила навчання, принесла свої малюнки. Попросила подивитися через лупу. Він довго сміявся. Мої малюнки здав у музей шпаргалок.

Ірина кладе у чашку два кубики цукру.

— Коли отримала диплом медсестри, зустрілася зі своєю шкільною подругою, — продовжує. —. Її мама Лідія Володимирівна працювала головним бухгалтером у банку. Завжди мені подобалася. Носила нереально красиві речі, слідом за нею завжди тягнувся шлейф парфумів. Коли розповіла Лідії Володимирівні про свою нелюбов до медицини, вона сказала: "Іро, тобі треба йти вчитися на економіста. Будеш, як і я, працювати в банку". Вступила на заочне відділення економічного факультету Донецького технічного університету. І поїхала до Києва шукати роботу в банку. Влаштуватися допомогла подруга. Три місяці мала справу з паперами. А потім запропонували працювати касиром у новому відділенні. За якийсь час стала керівником відділу продажів.

Постійно переставляла в банку меблі, щоб працівникам було зручно, а клієнтам — комфортно. В якийсь момент зрозуміла, що саме цим хочу займатися. Звільнилася з банку. Пішла вчитися на дизайнера інтер'єру у школу "Перспектива". Колишні колеги не розуміли. Казали: "Могла б побудувати собі чудову кар'єру. Для чого все починати спочатку?" Та я їх не слухала. Робила те, що підказувало серце.

Своє перше замовлення Ірина отримала під час навчання.

— Подружжя попросило розробити дизайн їхнього нового помешкання. Потім звернулася немолода пара. Хотіли переробити 1-кімнатну квартиру так, щоб у ній було зручно жити їхньому ротвейлеру. Внизу у стінці зробила для нього нішу, біля телевізора поставила невеликий диванчик. На кухні розставила тарілки для їжі й води. У ванну замовляли спеціальну душову, щоб пес міг без проблем туди залізти. Не могла зрозуміти, чому цей пес їм такий дорогий. Пояснили: "У нас дорослі діти. Замість онуків подарували нам собаку".

Переважно дизайн інтер'єру замовляють жінки. Один чоловік попросив розробити інтер'єр його помешкання у стилі Пшонки — позолота, ліпнина, золотий унітаз. Був одружений, мав двох дітей. Але жодного разу не питав думки у дружини чи доньки. Все вирішував сам. Торік інший замовник не заплатив 2 тисячі доларів. Інтер'єр його помешкання розробляла три місяці. Постійно просив щось переробити. Коли віддала готові ескізи, сказав: "Поки що не заплачу вам. Може, згодом. Вибачте, але й так буває". Зрозуміла, що мене кинули. Після того місяць не брала замовлень. Усі клієнти викликали агресію. Чекала, що знову дуритимуть. Потім повернулася до справ. Спала по 2–3 години на добу.

Зараз ви читаєте новину «Пара переробила квартиру, щоб було зручно собаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути