пʼятниця, 24 листопада 2017 05:46

Микола Лаута виграв 1000 гривень

Автор: Фото надане Миколою Лаутою
  Микола Лаута з села Радошівка Ізяславського району на Хмельниччині ”Газету по-українськи” передплачує понад 10 років
Микола Лаута з села Радошівка Ізяславського району на Хмельниччині ”Газету по-українськи” передплачує понад 10 років

— "Газета по-українськи" вийшла в п'ятницю, а я у списках переможців побачив себе аж у вівторок. Не повірив своїм очам. Поділився радістю з дружиною. А потім — з дітьми й онуками. Таких сум ніколи не вигравав, — говорить 63-річний Микола Лаута із села Радошівка Ізяславського району на Хмельниччині.

Він передплатив "Газету по-українськи" на рік. Відправив на адресу редакції копію квитанції. Взяв участь у розіграші й отримав 1 тис. грн.

— Половину виграшу роздав онукам. За решту планую для себе купити мобільний телефон, щоб була пам'ять, — каже Микола Герасимович. — "Газету по-українськи" передплачую понад 10 років. Уперше її побачив на роботі. Приніс колега. Я тоді працював у військовій частині охоронцем. Почитав, сподобалося.

Микола Лаута народився в Радошівці. Був сьомою дитиною в сім'ї.

— Хлопців було четверо. Між дітьми — різниця в два-три роки. Старші брати бігали на річку рибалити. Мене малого не брали. А як підріс, сам на мілині ловив руками в'юнів. По 30 сантиметрів завдовжки. Візьмеш у руки, а він без луски, слизький. Важко втримати. Дуже смачні. Тепер в'юни в нас не водяться. Зникли через екологію, бо люб­лять чисту воду, — розповідає Микола Герасимович.

— Моє захоплення рибалкою триває досі. Зараз у річці є короп, морена, карась, плітка, лящ. Ходимо з найменшим онуком Костею, якому 6 років. Із зятем закинули вудочки подальше. А Костину поставили біля очерету на мілині. Сидимо, в нас не клює. Дивимося, а Костя щось тужиться. Витяг півкілограмового сома. Ото вже було радощів. Я найбільшого ловив на 2,5 кілограма. Коли в нас ремонтували міст, під ним бачили сомів у людський ріст. Попливли на глибину.

Микола Лаута 42 роки живе у шлюбі з Марією Володимирівною, 62 роки.

— Ми з нею однокласники. Навіть трохи сиділи за однією партою. Зустрічатися почали після школи. Я пішов в армію. Служив у ракетних військах стратегічного призначення. Частина стояла в лісі в Білорусі. Марія чекала мене два роки. Після армії одружилися. Через рік народилася Світлана. Живе із сім'єю недалеко від нас. Виховують двох синів. Лариса за Свєту молодша на 8 років. Теж заміжня. Живуть поруч.

Микола Лаута працював у ­колгоспі електриком. Був інженером із техніки безпеки, механіком. Дружина Марія Володимирівна — швачка.

Зараз ви читаєте новину «Микола Лаута виграв 1000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути