вівторок, 17 січня 2017 05:45

Незрячі учні складатимуть ЗНО з 2018 року

Незрячі школярі складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Для них створять спеціальні завдання та адаптують програми з трьох тестових предметів — української мови та літератури, математики й історії України. Таке рішення прийняло Міністерство освіти і науки.

— Незрячі учні навчаються і навчатимуться за програмами звичайних шкіл. Так, як і решта дітей. Єдина відмінність — на зовнішньому незалежному оцінюванні вони матимуть завдання, адаптовані для тактильного сприйняття. Ми створимо всі умови для тестування незрячих, як і в цивілізованих країнах, — розповідає заступник міністра освіти Павло Хобзей, 56 років.

Раніше учні з вадами зору не брали участь у тестуванні, на відміну від школярів із проблемами слуху чи опорно-рухової системи. Незрячі вступали до вузів за результатами співбесіди.

Робоча група Міносвіти зараз адаптує програму ЗНО.

— На апробацію змінених тестів треба півтора року, — каже Павло Хобзей. — За цей час підготуємо окремі тестові ­зошити із завданнями, дошку для написання шрифтом Брайля та грифель, яким наколюють крапочки, що відповідають літерам. Крім того, необхідно підготувати фахівців, які перевірятимуть такі роботи. Тому незрячі учні складатимуть тестування з 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Незрячі учні складатимуть ЗНО з 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути