пʼятниця, 20 листопада 2015 06:15

"Кілька місяців в'язали шкарпетки і передавали волонтерам"

Членами товариства допомоги при Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, відомої як мормони, є 3 тис. жінок. Вони — заміжні, віком від 18 років. Допомагають людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Організація є найбільшою і найдавнішою у світі з-поміж жіночих — існує з 1836 року.

— Девіз Товариства допомоги — "Милосердя ніколи не минає". Його взято з повчань Павла коринтянам у Новому Завіті. Жінки збираються разом і думають, як можуть допомогти духовно, матеріально тим, хто в нужді, — розповідає президент організації 46-річна Тетяна Подводова.

Як допомагає Товариство?

— Коли сестри дізнаються, що хтось потрапив у лікарню, повідомляють президента Товариства й вона організовує чергування. Одна жінка може годину посидіти, інша — дві. Якщо мати захворіла, а діти залишилися вдома самі, допомагаємо по господарству. Торік я потрапила в ДТП і сама відчула, як програма працює. Потрібен був постійний нагляд, і сестри допомагали моєму чоловікові. Приходили, сиділи зі мною, приносили їжу. Так робили протягом двох місяців щодня.

Допомагаєте лише хворим?

— У нас працює "Програма добробуту" — коли родина потрапляє у складну економічну ситуацію: втрачає роботу, помешкання. ­Можливість підтримати такі сім'ї в нас з'являється через пожертву. Приносимо її в день посту. Із зібраних грошей купуємо ліки, набори продуктів, взуття й одяг. Або хтось може принести власні речі. Так допомагали переселенцям із Донбасу. Я з чоловіком і дітьми приїхала з Донецька, живу в Києві півтора року.

Яку допомогу Товариство надає переселенцям?

— Буває, сестри моляться, запитують ­Небесного Отця, яку допомогу можемо надати. Один прихід відчув, що має шити ковдри. І це було до війни. Шили все поетапно. Хтось закупав матерію, хтось різав синтепон. Хто міг, робив це вдома. Дехто по три штуки в тиждень здавав. Усі ковдри пішли переселенцям.

Також шукаємо організації, яким потрібна допомога — волонтерські центри, Червоний хрест, дитячі будинки. Останнім часом кілька місяців в'язали шкарпетки й передавали волонтерам. Як не можемо щось принести, приходимо й допомагаємо. У дитячих будинках прибираємо листя чи сніг.

Часто зустрічаєтеся?

— Щонеділі о 15.00 маємо 50 хвилин, щоб поговорити про наше служіння і раз на місяць — додатковий захід. Там вчимося корисному рукоділлю. Якщо потрібна психологічна допомога — є семінари з укріплення шлюбу. Наші жінки, коли допомагають нужденним, застосовують досвід, який отримали в родинах. Адже головне призначення жінки — бути матір'ю та дружиною.

Зараз ви читаєте новину «"Кілька місяців в'язали шкарпетки і передавали волонтерам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути