пʼятниця, 30 листопада 2012 06:45

Не купили жодного набору для виживання

Автор: фото з сайта www.bigmir.net
  Бункер на місці покинутої ракетної шахти в американському штаті Канзас призначений для людей, які хочуть урятуватися від кінця світу. Півповерха в ньому коштує $900 тис.
У бункері, проект якого розробив американець Ларрі Холл, 15 поверхів, вісім з яких — житлові. На кожному поверсі по кілька квартир. Кожна захищена від землетрусу та ядерних ударів. У приміщеннях є джакузі, велетенський телевізор, побутова техніка з нержавіючої сталі. На верхніх поверхах — басейн, кінотеатр, бібліотека, школа й лікарня.
Бункер на місці покинутої ракетної шахти в американському штаті Канзас призначений для людей, які хочуть урятуватися від кінця світу. Півповерха в ньому коштує $900 тис. У бункері, проект якого розробив американець Ларрі Холл, 15 поверхів, вісім з яких — житлові. На кожному поверсі по кілька квартир. Кожна захищена від землетрусу та ядерних ударів. У приміщеннях є джакузі, велетенський телевізор, побутова техніка з нержавіючої сталі. На верхніх поверхах — басейн, кінотеатр, бібліотека, школа й лікарня.

— Мило у набор положили, а про вєрьовку забули. То ж найпотрібніша вєщь до кінця світу. Як перестане сонце світить — дістанеш його з кульочка, прив'яжеш до шиї і муки закончаться, — жартує жінка років 50. Торгує шапками та шнурками на центральному ринку Полтави.

Проводимо там експеримент — пропонуємо полтавцям купити набори до кінця світу. Поклали дві свічки, упаковку сірників, мило, кілограм солі. За пакет просимо 15 грн. Розказуємо, ніби після 21 грудня сонце не світитиме три доби, зникне електрика.

— Я смотрю, з юмором у вас все в порядку, а от нащот голови не увєрєн, — зупиняється чоловік років 40. — Ви рано людей спасать вийшли. До кінця світу іще цілий місяць. За пару днів до кінця на вулицю вийдете, то народ мігом усе розгребе.

Підходить місцевий років 30, роздивляється вміст пакета.

— Нафіга ви сюди соль положили. Наїмся, і пить захочеться, — каже. — Лучше пляшку води або пива.

Ідемо до ряду, де торгують овочами. Там стоять переважно грузини й азербайджанці. Один з них дістає з набору свічки.

— Це получається, вони у вас по 5 гривень стоять. Сказочніки, продумали кінець світу і впихують нам  ширпотрєб. Натуральний лохотрон. Іщіть дурачків подальше отсюда.

На виході з ряду зупиняємося біля великого контейнера з картоплею. Показуємо набір продавцю років 40. Аби купив, скидаємо 5 грн.

— Мальчік, тобі скільки лєт? У твоєму возрасті працювати нужно, а не хєрньой займатися, — обурюється той. — Єслі гроші треба, то підійди до мене і попроси. Десяточку без проблєм дам.

До контейнера підходить жінка років 50 у довгій темній куртці та в'язаній шапці, вибирає картоплю.

— Кінець світу уже перенесли. Я вчора по радіо слишала,  — говорить. — Учені по-новому календар майя розшифрували. Так що іще поживем.

За 40 хв. торгівлі не купили жодного набору.

Зараз ви читаєте новину «Не купили жодного набору для виживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути