пʼятниця, 27 листопада 2009 08:34

Наталія Литвиненко 14 років розшукує сина

"Донька захворіла на грип. Щойно з райлікарні від неї повернулися", — знімає марлеву пов"язку 39-річна Наталія Литвиненко з села Спаське Сосницького району Чернігівщини. Вона була паралізована: ходить, нахилившись уперед. Спирається руками на коліна. Ноги майже не піднімає.

У дворі стоїть срібляста іномарка Валерія Беззадіна, 55 років, із Москви. Наталія познайомилася з ним торік у Криму.

— Друг у мене "колясочник". Попросив його супроводжувати до санаторію, — розповідає Валерій. — Там побачив Наталію. Думав, закрутимо курортний роман. А згодом відчув, що хочу жити з нею, — обіймає і цілує жінку. — Ты меня любишь?

— Обожаю, — відповідає та.

— Скоро поїду до Москви. Підніму всі свої зв"язки, щоб розшукати її сина, — говорить Валерій Петрович.

14 років Наталія Литвиненко шукає сина Сергія.

— У 19 я вийшла заміж за Сергія Макаренка із села Тупичів Городнянського району. Його направили командиром корабля в місто Заозерськ Мурманської області Росії. Невдовзі завагітніла. Була на четвертому місяці, як підхопила запалення легенів. Хвороба дала ускладнення: паралізувало ліву ногу й руку. Лежала в Тупичеві, стало гірше — перевели до Городні. Потім відвезли до Чернігова в неврологію. Лікарі наполягали перервати вагітність. Але ми вирішили зберегти дитину.

Лежала в різних лікарнях вісім місяців.

— 28 серпня 1990-го через кесарів розтин народився Серьожа. Після пологів мене розбив параліч, я осліпла. Сина взялася доглядати свекруха, Любов Миколаївна. А за мною доглядали батьки.

Згодом зір відновився. Наталія навчилася ходити, тримати ложку. Перед Новим роком чоловік забрав її із сином до Заозерська. Навесні Наталія повернулася, щоб пройти курс реабілітації.

— Якось свекруха дзвонить і каже, що в Сергія є інша жінка, вони хочуть забрати сина. Я від почутого впустила трубку і впала без тями. Із мамою поїхали в Тупичів по дитину. У будинок свекри не пустили. Пішли в сільраду, щоб викликали дільничного інспектора. Посварилися, але дитину забрали. Сєрьожа жив із нами до годіка.

На день народження до хлопчика приїхав батько із братом. Сказав, що Любов Миколаївна лежить у лікарні в Чернігові. Хоче бачити онука.

— Я зібрала дитину, і мої мама і брат Ігор відвезли його до свекрухи. Коли вийшли з лікарні, чоловік вихопив коляску, ускочив у таксі й утік. Відвіз малого до свекрушиної сестри. Нам сказали, що він зійшовся із жінкою, яка не може мати дітей. Вони хотіли, щоб Серьожа став їхнім спільним сином.

Після пологів я осліпла

Подружжя вирішило розлучитися. Сина чоловік залишив у себе в Заозерську.

— Я написала заяву на повернення дитини, — згадує Наталія. — Тоді мені дали першу групу інвалідності. Було п"ять судів. Всі постановили, що син буде жити з батьком, доки я не одужаю. Я поїхала жити в Заозерськ, аби бачитись із моїм хлопчиком. На побаченнях мені дозволяли лише подивитися на нього і взяти на руки.

Колишнього чоловіка перевели до Самари, а потім на Кавказ. Наталія втратила слід сина. У Спаському вдруге вийшла заміж і народила доньку Аню. Їй 13 років. Із другим чоловіком розлучилися.

— Звернулася до пошукової групи "Жди меня". Казали, що пошуки йдуть, але слідів немає. Востаннє бачила сина, коли йому було 5 років. Тепер Сергію 19.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Литвиненко 14 років розшукує сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути