пʼятниця, 24 вересня 2010 03:10

"Найкраще набивати показники на наркоманах"

Автор: фото надане МВС України
  Дільничний інспектор Чуднівського райвідділу міліції Житомирської області 27-річний Анатолій Корнієць улітку переміг у Всеукраїнському фотоконкурсі, який проводили серед дільничних. Він сфотографувався з найвищою людиною України — Леонідом Стадником. — Сп
Дільничний інспектор Чуднівського райвідділу міліції Житомирської області 27-річний Анатолій Корнієць улітку переміг у Всеукраїнському фотоконкурсі, який проводили серед дільничних. Він сфотографувався з найвищою людиною України — Леонідом Стадником. — Сп

Киянин 37-річний Олег четвертий рік працює дільничним інспектором. На умовах анонімності погодився розповісти про заробітки.

— За місяць чистими маю десь 3 тисячі гривень, — пояснює. — Для Києва — це понти. Начальство показників вимагає, а грошей не виділяє ні на що. Канцтовари, поїздки — усе за свої. І жити ж за щось треба. Приходиш робити і спочатку нічого не знаєш. Але за рік ситуацію контролюєш. От я знаю, де наркомани балуються, де спирт із водою бадяжать і з-під поли продають, де валютники стоять, де умовники живуть. Знаю, хто чим дихає. Чого не посаджу наркоманів? Так фіг доведеш.

Олег не бере гроші у чесних людей.

— Ну, бува, бабулька прилетить, двадцятку тицьне, щоб на внука прикрикнув. Але найбільше можна взяти з тих, хто займається криміналом. З однієї точки, що торгує самогоном, можна взяти 50–80 доларів. Наркоман, який попався з "травичкою" коштує 100–200 гривень. За зберігання зброї — від 100 доларів. За порушення умов нагляду — 100–500 гривень.

Інспектор каже, що відкупитися можна від будь-чого.

— Хоча деяку діяльність не кришуємо взагалі. Приміром — продаж наркоти, борделі, справи, де діти замішані. Нещодавно був у притоні. Пропонували 400 баксів, щоб закрив очі. Відмовився, бо бачив, як двоє дітей бігають — голодні, брудні, обісрані. Притон закрили,  дітей віддали до притулку. Непогано можна жити із сімейних сварок. Приміром, прибігає жінка, написала заяву на чоловіка, що побив. За кілька днів помирилися. Прибігає забрати заяву — розводжу руками, мовляв, справа пішла в хід, треба заплатити, щоб чоловіка не посадили.

На Олеговій дільниці є повії.

— Сам не користуюся їхніми послугами — маю дівчину. Але коли потрібно — вони допомагають. Торік перевірка була. Замовив сауну начальству, дєвочок. Відпрацювали. Є на ділянці кілька десятків підприємств і державних установ. Усіх керівників знаю. Коли друга до них влаштую на роботу, коли дитину кума в дитсадок.

Про махінації в роботі розказує неохоче:

— Скрізь є плани й показники, мушу викручуватися. Розкритих справ має бути більше, глухарів — менше. Треба знати, кого можна підставляти. Найкраще набивати показники на бідних, бомжах, алкоголіках, наркоманах, психічнохворих. Вони не скаржитимуться начальству, та й їм і не вірять.

Зараз ви читаєте новину «"Найкраще набивати показники на наркоманах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути