Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 05:50

На першому побаченні нагодував підгорілою картоплею

Автор: www.facebook / Філіпп Чорнобров
  Актриса Світлана ­Князєва й ­художник Анатолій Буртовий розписалися в селі Гулі Миронівського району на Київщині. Наступного дня влаштували свято у квартирі в столиці. Самі готували наїдки для 30 гостей
Актриса Світлана ­Князєва й ­художник Анатолій Буртовий розписалися в селі Гулі Миронівського району на Київщині. Наступного дня влаштували свято у квартирі в столиці. Самі готували наїдки для 30 гостей

— На першу річницю подарувала Анатолієві понад 100 троянд. Квіти поклала під ноги, коли малював на балконі. На п'яту він вручив мені кільце з діамантом, а на десяту — з рубіном, — каже київська актриса 58-річна Світлана КНЯЗЄВА. Наступного місяця з художником Анатолієм БУРТОВИМ, 58 років, святкуватимуть 12-ту річницю подружнього життя.

Світлана Князєва раніше була заміжня за режисером Леонідом Осикою. Він помер 2001-го. Має від нього синів-близнюків 28-річних Богдана й Олексія. В Анатолія Буртового від першого шлюбу є син Мирослав, 32 роки.

– 2007-го до мене на день народження прийшли друзі Олена та Юрко, — говорить Світлана Князєва. — Розповідали: "Поверталися машиною з села до Києва. Якийсь чоловік попросив підвести. Сказали, щоб сідав на заднє сидіння. Там лежав наш комп'ютер, а він його не побачив. Всівся і розчавив. Коли вибачався, сказав, що він художник, і запросив до себе в майстерню". Олена запропонувала сходити разом із нею. 25 квітня поїхали на Андріївський узвіз до Анатолія Буртового. В його майстерні було накурено. Натовпи людей роздивлялися картини. Толік побачив нас і одразу почав пригощати. Мені здався виснаженим, чомусь стало його шкода. Виявилося, що після розлучення жив у майстерні. Там не було ванної й опалення. Тільки холодна кімната і загальний туалет.

Потім Анатолій запросив на прогулянку мене, Олену та свого друга Михайла. Художник не зводив із мене очей. Його товариш спитав: "Ти що, закохався?" Анатолій почервонів, але нічого не відповів. Як повернулися в майстерню, хотів подарувати мені картину. Та я відмовилася. Знаю, що за працю художника треба платити. Обмінялися номерами. Коли прощалися, довго дивилися одне на одного. Я не витримала і сказала: "Анатолій, від вас абалдєть можна". Він повторив те саме. Потім кілька разів телефонував і запрошував на побачення. Не могла піти через постійні репетиції. На третій раз зателефонувала сама і запропонувала зустрітися.

На побачення ­Буртовий запросив Князєву до майстерні. Вдягнув сорочку з вишитими птахами, білі штани й розшиті золотом капці.

— Нагодував картоплею. Хоч вона трохи пригоріла, та смачнішої я не куштувала, — продовжує. — Потім пішли гуляти, зайшли в кафе. Розлучатися не хотілося, але мені треба було їхати додому вигулювати собаку. Анатолій попрощався. Та тільки я сіла в автобус, він влетів слідом: "Я хочу подивитися на вашого песика". Вигуляли Стенлі на стадіоні, а потім запросила Анатолія на каву.

Князєва й Буртовий вирішили жити разом після третьої зустрічі.

— Анатолій запропонував узяти участь у радіопередачі друга Ігора Стратія. Після ефіру їх обох запросила до себе додому. Ігор сказав: "Світлано, ти залиш Толю ночувати в себе. Він самотній, а ти така тепла людина". Півночі говорили з Толею. А потім запропонувала йому жити в мене. Толя сподобався моїм дітям. Став для них другом і прикладом справжнього чоловіка. Коли вони обирали майбутню професію і вирішили стати операторами, він їх підтримав. Допоміг з навчанням. Зараз обоє працюють у США.

Художник зробив коханій пропозицію після того, як у нього згоріла майстерня.

— Тоді сказала: "Біду треба накрити позитивом". Він відповів: "То давай одружимося", — каже Світлана Князєва. — Заяву подали в селі Гулі Миронівського району на Київщині, де народився Анатолій. Нас благословив його батько. Заміж виходила в сорочці, що подарував режисер Іван Миколайчук. За день зробили весілля в Києві. Святкували в мене вдома. Самі готували їжу на 30 людей.

Зараз ви читаєте новину «На першому побаченні нагодував підгорілою картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути