вівторок, 19 липня 2016 05:30

На пам'ятнику Віктора Заскалети зображене море

Автор: ФОТО з родинного архіву Заскалет
  Віктор Заскалета п’ять років був мером міста Шпола на Черкащині. 21 липня торік у нього обірвався тромб
Віктор Заскалета п’ять років був мером міста Шпола на Черкащині. 21 липня торік у нього обірвався тромб

21 липня в місті Шпола на Черкащині справлять роковини за колишнім мером 58-річним Віктором Заскалетою. Торік у нього обірвався тромб.

— Учуся жити без чоловіка. Але хіба це життя? Живеш, бо треба, — розповідає вдова 54-річна Ірина Заскалета. — Час лікує, кажуть. Хіба що трохи затягує рани. Шпола — маленьке місто. Ми в ньому прожили все життя. Разом були 34 роки. Тут все нагадує про Віктора. На його долю випало немало випробувань. У 28 років поховав батька, переніс три інфаркти. Два роки тому не стало його мами.

Віктор Заскалета закінчив Київський інженерно-будівельний інститут. У міській раді Шполи працював головним архітектором, заступником мера, першим заступником голови району. Організував будівництво та введення в дію газогонів, котелень, житлових будинків. Також — реконструкцій і капітальних ремонтів лікарень, шкіл і садочків. 2010 року Заскалету обрали на посаду мера.

— У відпустку не їхав за межі району. Хоч щороку планували податися на відпочинок. За все життя лише раз були на морі, коли сину виповнилося 5 років. Віктор любив море. Воно зображене на його пам'ятнику з іншої сторони. На титульній перенесли зображення, де він сидить за робочим столом. На пам'ятник грошима допомогли його дві сестри, — каже Ірина Володимирівна.

Віктор Заскалета не мав бізнесу. Жив у 3-кімнатній квартирі. За містом обробляв 8 соток землі. У нього залишився син 33-річний Сергій.

Зараз ви читаєте новину «На пам'ятнику Віктора Заскалети зображене море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути