вівторок, 18 жовтня 2016 05:55

Мішель Терещенко зіграв весілля у філармонії

"14 років тому, коли приїхав до України, уявити не міг, що знайду в Києві кохання свого життя. Намагатимуся зробити Льолю щасливою. Відтепер це — сенс мого життя", — написав у соцмережі 62-річний Мішель Терещенко, мер міста Глухів на Сумщині.

15 жовтня у Володимирському соборі столиці обвінчався з киянкою Оленою Єскіною, 38 років. Храм збудували предки-меценати чоловіка.

Об 11.45 біля собору порожньо. За 5 хв. простеляють килимову доріжку для молодят.

— От французи, уміють же! — говорять дві пенсіонерки, коли опівдні до воріт під'їжджає яскраво-малиновий лімузин. Колір обрали на честь малинового козацького прапора. Бо напередодні відзначали свято покровительки козаків Покрови, пояснили наречені.

Мішель Терещенко в темно-синьому смокінгу й білій сорочці із метеликом виходить з авто. Відчиняє дверцята й подає руку нареченій. На ній пишна сукня з корсетом та легкі білі туфлі. Плечі відкриті.

3-метрову фату несуть троє дітей. Наречених зустрічають кілька десятків родичів і друзів. Із Франції приїхали мати, сестра, донька і син Терещенка.

— Мишель такой красивый! Наконец-то он женится, — перемовляються у натовпі святково вбрані дві жінки середніх років. — И невеста — просто Бриджит Бардо (французька актриса. — ГПУ).

Церемонія вінчання триває близько години. Ще півгодини подружжя приймає вітання і подарунки. Мішель Петрович час від часу потирає Олені оголену спину, щоб зігріти. На порозі храму одягає дружину в блідо-рожеву коротку шубу.

— Сукня мене не цікавила. Але це — перше моє весілля, — каже Олена. — Тому бабуся просила, щоб вона була. Гучно святкувати не будемо. Тільки вечеря для своїх.

Після весілля вона змінила прізвище.

— Не хотіла. Однак Мішель перейшов у православ'я (був католиком. — ГПУ). Після цього не могла йому відмовити, — каже жінка.

Святкування продовжили у філармонії. Столи розмістили у концертній залі. Наречених посадили на сцені. До 31 жовтня пара відпочиватиме на морі. Де — не зізнаються.

Олена та Мішель Терещенко зустрічалися півтора року. Жили на два міста: чоловік — у Глухові, жінка — в Києві. Бачилися щовихідних. Мішель Петрович має квартиру на столичній Оболоні. Планує купити в Києві будинок.

Терещенки — козацько-міщанський рід із Глухівщини, який 1870 року отримав дворянський статус.

Його родоначальник Артем Терещенко розбагатів під час Кримської війни на постачанні хліба й лісу для війська. Після скасування кріпацтва 1861 року із синами Миколою, Федором і Семеном скупили чимало поміщицьких маєтків. На початку ХХ ст. стали одними з найбільших землевласників Російської імперії, мали ­10 цукроварень.

Мішель Терещенко народився у Франції. 14 років тому переїхав до Глухова. Вивчив українську мову, відкрив бізнес із вирощування льону та виробництва тканин. Торік його обрали мером міста. У Франції був одружений. Донька Ізабель — художниця, молодший син Дмитро — інженер газового обладнання, старший Крістофер працює фінансовим аналітиком нерухомості.

Олена — киянка. Юрист за ­освітою. ­Заснувала перший український бренд годинників "Едельвейс". 2014-го була радником міністра охорони здоров'я. Є головою громадської організації "Кияни для киян".

Зараз ви читаєте новину «Мішель Терещенко зіграв весілля у філармонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути