Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2011 06:00

"Маю три сина, але один непутящий"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Допоможіть знайти вихід із ситуації, яка склалася в моїй сім'ї, — звертається житомирка Валерія Олексіївна, 60 років. — Маю три сина, але один непутящий. Андрію 27 років. Ми з чоловіком усі надії на нього покладали. Син був дуже трудолюбивим. Відслужив в армії, повернувся додому. Зразу підробляв на різних роботах, а потім все частіше став випивати. Недавно втратив роботу. Як тільки знаходить десь гроші, йде з дому, а повертається п'яний. Мабуть, то я винна, що він досі самотній і такий непутящий".

Листи коментує столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 44 роки.

— Вашої вини у його поведінці немає. Андрій поки що не зустрів свою дівчину. У 23 роки дуже любив одну білявку, але та за іншого вийшла заміж. Після того зневірився у почуттях. Щоб перестав випивати і взявся за голову, треба його лікувати. Бабки і ворожки не допоможуть. Зверніться до Бога. Зводіть сина у церкву до сповіді та причастя.

"Хотів двічі одружитися, але ні разу не вийшло, — пише 47-річний Василь Васильович з Ужгорода. — Мама забороняла. А пізніше сама хотіла мене одружити, але не вийшло. Не знаю, чого моє життя так склалося. У 6 років мене бабуся повела до церкви і показала, як наш священик скидав прокляття з грішника. Я від цього дуже налякався. Може, через оте побачене моя доля помінялася".

На знімку усміхнений чоловік у світло-блакитній сорочці. Біоенергетик сканує лист рукою.

— На чоловікові не відчуваю ніяких переляків чи прокльонів. Показувати дітям ритуали вигнання бісів небезпечно. Це могло травмувати людську психіку. Відчутно, що чоловік довгий час перебував під впливом жінок — матері і бабусі. Можливо, це ускладнило процес пошуку ним своєї пари. Василеві раджу відпустити із серця образу на рідних. Вінця безшлюбності на ньому не бачу. До нього не байдужа одна жінка — чи то подруга, чи то колега по роботі.

"У сім'ї моїх сусідів твориться щось незрозуміле, — розповідає у листі чернігівець Іван Степанович, 62 роки. — Свого часу сусідський син Сергій привів їм невістку. Господарювали дружно, жили щасливо. Але кілька місяців тому невістка стала тероризувати їхню сім'ю. Погрожує своїй свекрусі Галині та її пристарілій матері. Син з невідомих причин перетворився на скелет. Усе господарство у них занепало".

Іван Степанович вклав у конверт фото сусідської сім'ї. На ньому невістка, Сергій та його мати Галина.

— Ця сім'я може швидко розпастися. Не бачу між молодими людьми почуттів. Може, дівчина причарувала хлопця, коли зустрічалися. Від того він і міг швидко втратити вагу. Коли дівчата вдаються до чар, то не замислюються, що це може вилізти їм боком. Беруть на душу великий гріх, бо втручаються у долю іншої людини і часто зводять її зі світу.

"Я звичайна жінка, — пише киянка Людмила, 39 років. — Була одружена, маю дорослого сина-студента. Чоловік пив, бився. Покинула його і пішла до батьків. З тих пір з ними живу. Недавно познайомилася з одним чоловіком і приросла до нього усім серцем. Але він одружений, має двоє дітей. Спочатку була проти, але сильно закохалася. Ми працюємо разом. Він і зі мною бути хоче, але й з дружиною розходитися не думає".

До листа додає ксерокопію фотографії. На ній обіймає і цілує у щоку коханця.

— Людмило, про цю людину вам краще забути, — каже Олійник. — Жінка, яка розбила сім'ю, ніколи щасливого шлюбу не матиме. Це може позначитися на здоров'ї ваших дітей та онуків у кількох поколіннях. На вашому шляху є ще один чоловік. Ви з невідомих причин ігноруєте його, не пускаєте у своє життя. А даремно. З ним можете знайти щастя, якого шукаєте усе життя.

Зараз ви читаєте новину «"Маю три сина, але один непутящий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути