неділя, 11 березня 2007 15:38

Листи читачів

Я вашу газету на своє село виписую, мені вона подобається, а от у Дніпропетровську газет українською мовою купити неможливо. В одному з кіосків мені відповіли, що спеціально не беруть українських газет. Тут наша, східна, Україна, а хочеш читати свої газети — їдь у своє Закарпаття. Чому я по газету повинен їхати в Закарпаття, якщо я народився, виріс і проживаю в селі Могилів на Дніпропетровщині?

У Харкові прийняли мовою регіону російську. А що робити таким, як я? Мої знайомі в Дніпропетровську отримують "Рабочую газету" — її приносять безплатно. Я не хочу нічого безкоштовного, але українській мові потрібен державний захист.

Хочу спитати: чому в нашій Україні такі, як я, зовсім не захищені? Приміром, 9 січня цього року я заправив свій автомобіль 95-м бензином на автозаправці в Царичанці "Тюмень-нафта". Проїхав 200–500 м і став. Мене відтягли за 20 км додому. Злив бензин, прийшлось злити масло, замінити фільтр, купити бензин на заправці "Укрнафта". Ці всі процедури обійшлися в копійочку, і машина знову їздить. А від того бензину з "Тюмень-нафти" (кажуть, то заправки Януковича) навіть пластмаса розчиняється. На мої скарги ніхто не реагірує, доказати, що я тут заправлявся, неможливо.

У депутатів гроші є, вони нас обдирають, а нам немає кого. За що родині Євгена Кушнарьова будуть виплачувати страховку? От якби я пішов на охоту зі своїми друзями, коли вона заборонена, що було б? Нас би судили, забрали б зброю і на перший раз добрячий штраф заплатили б, на другий і третій — може, і посадили б. А такі, як Кушнарьов, ідуть на охоту, коли захочуть, а не коли можна. А що вони всі були п"яні, я з Петранівським (лист надруковано у N17(300) від 2 лютого 2007 р. — "ГПУ") згодний, і так думає весь народ України.



З повагою Ковтун, с. Могилів Царичанського району Дніпропетровсьої обл.
Зараз ви читаєте новину «Листи читачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути