Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 19:01

Неймовірно кмітливі та мають чудову пам'ять: п'ять найрозумніших тварин у світі
5

Є велика кількість тварин, які наділені унікальними навичками та вміннями, що виділяють їх з-поміж інших видів.

Вони вражають своїми якостями і їх можна заслужено називати найрозумнішими тваринами світу.

Шимпанзе
Фото: pinterest
Дельфіни
Орангутанг
Слони
Ворона

Назвемо тварин, які входять у п'ятірку найрозумніших.

Шимпанзе

Першість у рейтингу належить шимпанзе. Ці людиноподібні мавпи лідирують з виготовлення та використання знарядь. У питанні кмітливості вони набагато кмітливіші людських дітей. Мавпочки ці вміють вибудовувати складні фігури, здатні контролювати своє оточення і спілкуватися з тваринами свого виду певними "мовними конструкціями".

Дельфіни

2-е місце займають дельфіни. З'явившись на Землі на десятки мільйонів років раніше людей, дельфіни набагато розумніші більшості живих істот. Вони легко запам'ятовують і повторюють дії побратимів, можуть виконувати команди, придумувати трюки з предметами, розрізняти голоси особин зграї, імітувати щебетання пернатих, скрегіт дверної петлі і навіть повторювати деякі слова або людський сміх.

Орангутанги

На 3-му місці орангутанги. Ці людиноподібні мавпи (іноді їх звуть "лісові люди") мають високу культурою з соціальними зв'язками. Самки піклуються про своє потомство протягом багатьох років, навчаючи їх навичкам виживання. До 10-літнього віку ці тварини можуть розрізняти на смак і визначати більш 200 видів їстівних рослин. Орангутанги користуються інструментами в дикій природі і здатні розпізнавати себе в дзеркальному відображенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найрозумніші чотирилапі: три породи собак, які вражають світ

Слони

Слони займають 4-е місце рейтингу. Це не просто незграбні велетні з величезними вухами і хорошою пам'яттю. Маса їхнього мозку - більше 5 кг. Слони демонструють свої емоції рухами голови, вух і хобота, висловлюючи той чи інший настрій. Слони дуже чутливі і дбайливі по відношенню до своєї групи і інших тварин. Наприклад, сильно переживають втрату члена стада, проводячи по багато днів у тіла, вкривають загиблого рослинністю. Крім того, ці гіганти володіють хорошим музичним слухом і пам'яттю, розрізняючи мелодії з трьох нот.

Ворони

5-е місце займають ворони. Вони неймовірно кмітливі створіння. Прекрасно розуміють значення червоного і зеленого сигналу світлофора, володіють дивовижною пам'яттю і вчаться один у одного. Пернаті збирають горішки, укладають їх на дорогу під колеса авто, щоб розкрити шкаралупу. Щоб дістати комах з кори дерев, використовують гілочки.

Для любителів домашніх тварин, які живуть у невеликих квартирах, теж може знайтись місце для домашнього улюбленця.

Є породи собак, які можуть жити у квартирах, навіть у невеликих за площею. Як правило, це собаки невеликого зросту, які мають менші потреби в щоденних фізичних вправах, хоча є також деякі більші цуценята, які добре вписуються в квартирний спосіб життя.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірно кмітливі та мають чудову пам'ять: п'ять найрозумніших тварин у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути