пʼятниця, 19 липня 2019 06:36

"Клієнти завжди лишають чайові"

Автор: Фото надане Інессою Гребенюк
  Єва Гребенюк почала цікавитися татуюванням у 4,5 року. Перше тату набила своєму батькові Олександру
Єва Гребенюк почала цікавитися татуюванням у 4,5 року. Перше тату набила своєму батькові Олександру

— Ще зовсім недавно думала, що стану ювеліром або дизайнером одягу. Тепер у майбутньому бачу себе багатою тату-майстринею. Один малюнок на тілі коштуватиме 5 тисяч гривень. Хочу заробляти стільки, як мій папа, — розповідає одеситка 7-річна Єва ГРЕБЕНЮК. На фестивалі "Тату Колекшн" у Києві її визнали наймолодшою тату-майстринею в Україні. Внесли до Національного реєстру рекордів і подарували путівку до Болгарії на тиждень.

Матір Єви Гребенюк 35-річна Інесса родом із білоруського Мінська. Навчалася в Одеській академії музики по класу оперного вокалу. Займається татуажем. Батько дівчинки Олександр, 37 років, закінчив Театрально-художнє училище ім. Бориса Грекова в Одесі. Тепер він — майстер тату.

— Єва почала цікавитися татуюванням у чотири з половиною роки. Тоді захопилася малюванням, — розповідає Інесса Гребенюк. — Донька практикувалася на латексному килимку, який імітує шкіру людини. Клали його на кушетку, давали Єві машинку, і вона малювала дуже смішних рибок. Так склалося, що вона разом зі мною і татом часто їздила на фестивалі тату. Помітила, що їй це подобається.

Перше тату Єва зробила батькові. Ескіз намалювала сама. Вибрали героїв мультика "Дивовижний світ Гамбола".

— Із татом любимо дивитися цей мультик, — каже Єва. — Він сам наполіг, щоб зробити татуювання із зображенням його головних персонажів. Правда, я трохи імпровізувала. Домалювала одному із героїв вейкборд — на ньому любимо з татом кататися. Важливо було правильно підібрати фарби і всі лінії зробити рівними. Тату робила п'ять годин. Розбивала на кілька сеансів, щоб відпочити. Аби руки швидше розслабилися, танцюю.

Поки батьки не дозволяють Єві наколювати справжні тату. Дівчинка робить лише тимчасові.

— Після фестивалю "Тату Колекшн" про мене показали кілька сюжетів по телебаченню. Коли після цього прийшла до школи, був ажіотаж. Однокласники та їхні батьки хочуть, щоб я зробила їм татуювання. Вчителька вже підбирає малюнок. Попросила, щоб я їй у цьому допомогла, — говорить школярка.

Свою роботу в середньому оцінює в 10–25 грн. Ціна залежить від розміру малюнка і складності.

— Коли у нас не було машини, збирала на "Теслу", — продовжує Єва. — Але вже скоро купимо "Ленд Ровер". Як підросту, обов'язкову навчусь їздити і здам на права. Тепер мрію про власне обладнання. Тату-машинка коштує 700 євро. Палітра фарб теж вартує багато. Поки тато дозволяє користуватися його інструментами.

— Коли Єву оголосили рекордсменкою, люди ставали в чергу, щоб вона набила тату, хоч маленьке, — додає Інесса Гребенюк. — Клієнти завжди лишають їй чайові. Гарно Єва заробила в Дрездені, коли були там на з'їзді тату-майстрів. За ті гроші купили ящірку Дікону. Але вона втекла, бо Єва забула закрити тераріум. Зараз донька тримає мурашину ферму. Ці комахи невибагливі, особливого догляду не потребують.

Після того як Єва Гребенюк стала рекордсменкою, на неї звернули увагу представники німецької фірми, яка продає обладнання для тату-майстрів.

— Думали, що Єва вже робить справжні тату, і хотіли зробити її своїм представником, — говорить Інесса. — Багато людей думають, що змушуємо доньку займатися татуюванням. Вона робить це, бо їй подобається. У нас немає мети навчити її, щоб вона йшла працювати і заробляла гроші. Коли набридне, займатися цим змушувати не будемо. Та Єва поки цю справу лишати не збирається. Мріє і собі тату зробити. Зараз обирає, яке саме.

Єва Гребенюк перейшла у другий клас. З уроків найбільше любить математику. Займається танцями на пілоні.

— Ніколи не думала, що матиму чоловіка-татуювальника, а доньку — тим більше, — каже Інесса Гребенюк. — Тепер вони вдвох підбивають мене зробити тату. Я викручуюся, бо ще не готова.

Зараз ви читаєте новину «"Клієнти завжди лишають чайові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути