2 березня на столичному Хрещатику смажитимуть 150-метровий шашлик — найдовший у світі. Репетицію перед рекордом провели у Голосіївському парку. Шашлик готують на 20-метровому мангалі.
— Кому лаваш? Кому шашлик? — кухар ресторану "Двір Голосіївський" роздає охочим по кілька шматочків м'яса. — Жарили час, — каже російською з вірменським акцентом. — Вісім шампурів по 2,5 метра з'єднали болтами. Перевертали одночасно 15 людей.
— Більше двох шматків в одні руки не давайте! — гукає фарбована білявка років 50 у червоному пальті. — Бо тут дуже розумні з пакетами поприходили. Хороша свининка, сочна. От баранина без горілки мені не йде, бо жирна.
За 15 хв. у парку з'їдають 30 кг м'яса.
— На шашлик купили антрекот — м'ясо між ребрами і хребтом, — говорить 42-річний Араїк Хачатрян, власник ресторану. — У кожної свині його по 3 кілограми. Сьогодні пішло 10 свиней. На Хрещатику буде 80. Шестеро людей нанизуватимуть м'ясо 4 години. Свинину винами не маринуємо. Достатньо солі й перцю. Недавно ввели в меню новозеландську баранину. Вона ніжніша і м'якша нашої та не має запаху. Шашлик на 150 метрів — це як 50-поверховий будинок. Поставимо світовий рекорд з довжини мангала і шашлику. В Росії робили шашлик на 130 метрів. У Полтаві — на 120, але не на мангалі. Вирили траншею, засипали вугілля і смажили в землі. За рік зробимо на 200 метрів і запросимо зафіксувати людей Книги рекордів Гіннеса.















Коментарі