середа, 27 травня 2009 16:39

Григорій Іллєнко шукає непитущу дружину

Автор: фото: Світлана ДУШИК
  Механізатор Григорій Іллєнко із сином Богданом своєму подвір’ї в селі Лави Сосницького району на Чернігівщині. Вони мають корову, двох поросят, птицю, двох собак і кота Мурчика
Механізатор Григорій Іллєнко із сином Богданом своєму подвір’ї в селі Лави Сосницького району на Чернігівщині. Вони мають корову, двох поросят, птицю, двох собак і кота Мурчика

На подвір"ї 48-річного Григорія Іллєнка із села Лави Сосницького району на Чернігівщині пахне шашликами. Його садиба вирізняється з-поміж сусідських яскраво пофарбованим парканом та технікою в дворі. Чоловік уже два роки як удівець. Сам виховує 6-річного сина Богдана.

— М"яса свіжого в нас — два холодильники повні, — Григорій відкриває банку з вишневим компотом на столі. В гості на іменини до нього прийшов менший брат Іван.

У будинку чисто, ані смітини. Посуд вимитий. На підвіконні у вазоні квіти. Нові шпалери у спальнях, випрасувані штори на вікнах і дверях.

— Мій батько вмер, коли мені 11 років було, — розповідає. — Ще тоді навчився робити все. Цього року засадив два гектари картоплею, півтора засіяв пшеницею. У сараї є корова, двоє поросят, птиця, дві собаки, кіт — встаю о п"ятій ранку, пораюся. Доки Богдан проснеться, з"їжджу трактором у поле пороблю. А тоді відмикаю хату і годую сина.

— Самого не боїтеся залишати вдома?

— Зараз можу на годину-другу. Він під замком, бо ходять зараз всякі цигани по хатах.

Під вікном столик. На ньому — буквар, груба книжка з казками, альбоми та коробка олівців. Розгортаю зошит прописів — усі букви виведені.

— Це я писав, — каже Богдан.

— Син уже рахувати вміє. Цього року в школу піде. В червні Богдану виповниться 7 років. Торік у Лавську школу нікому було йти до першого класу. Одного Богданчика я не захотів віддавати. А цього року дітей п"ять набереться.

Григорій після школи вивчився на водія і тракториста. Поїхав до Чернігова. Там працював водієм автобуса.

М"яса свіжого в нас — два холодильники повні

— Була в мене в Чернігові жінка, але ми з нею мало прожили. Донька залишилася з матір"ю, бо на час розлучення 2 рочки мала. Зараз їй уже 21. Спочатку їздив їх провідувати, а одного разу не застав удома. Сусіди сказали, що вони кудись виїхали. Так зв"язок із ними й обірвався.

1992-го повернувся у Лави. Працював на тракторі в колгоспі. 2001-го зійшовся з Галиною, ветеринарним лікарем сусіднього села Волинка. Вона померла у 43 роки.

— Галя випивала. По її смерті я Богдана два роки у тракторі провозив — він ні з ким не йшов на контакт. До 5 років дитя вдома з бабусею сиділо, я більше господарством займався. Спочатку синок питав, чого мами довго з роботи немає. А тоді звик. Ми з Богданом на могилу ходимо, пам"ятник поставили. А тепер хочемо маму додому. Нам головне — щоби горілки не пила.

Син ствердно киває головою.

— Ми добре живемо. Он заробив грошей на ванну кімнату, душову кабіну, унітаз купив. На сантехніку 10 тисяч гривень пішло. Машинку-автомат купив. Хай би прийшла до нас жити жінка, щоби я, коли працюю, був спокійний за дитя. Мені не треба, щоб робила, — я сам усе вмію.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Іллєнко шукає непитущу дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути