вівторок, 16 вересня 2008 17:52

Єжи Освіцінський шукає рідних

Єжи Станіславович Освіцінський із Польщі розповів історію своєї родини. Чоловік не має нащадків і шукає рідних в Україні.

На початку 1900-х у місті Баранівка на Житомирщині на вул. Фабричній чи Новостроєній, неподалік фарфорового заводу, жила родина Освіцінських. У сім"ї — батько Антон із дружиною, сини Станіслав, Петро (1902 р. н.), Владислав (1896 р. н.) та донька Марія (1898 р. н.). Поруч жив брат дружини Антона на прізвище Солтан. Він працював бухгалтером на фарфоровому заводі при власникові Миколі Гріпарі.

Дітей Освіцінські хрестили в костьолі в місті Полоном на Хмельниччині, це за 40 км від Баранівки. Станіслав працював лісничим. Марія вийшла заміж за грека Халаріса, вінчалась у баранівській православній церкві. 1920 року в них народилися донька Катерина, потім сини — Сергій і Петро.

У 1920-х Станіслав виїхав у Польщу, одружився, виховував сина. За ним поїхали Владислав із Петром. Але вони не залишили по собі нащадків. Марія із сім"єю залишилася в Баранівці. Останній раз вона давала про себе знати в середині 30-х років минулого століття. Марія приїжджала в Київ до знайомих євреїв. Через них передала рідним у Польщу, щоб більше не писали. Бо в неї з"являться проблеми.

Єжи Станіславович Освіцінський  дітей не має, прагне знайти родичів. Чоловік пише книгу про родину, навесні збирається приїхати на батьківщину до Баранівки.

Відомості про Освіцінських чекає Єжи Станіславович у Польщі за тел. 480 585 519 12 та Наталія Бутевич у Баранівці — 8 (04144) 4 30 80 або моб. 8 096 341 00 22.

Лист надіслала родина Бутевич із с. Баранівка на Житомирщині.

Зараз ви читаєте новину «Єжи Освіцінський шукає рідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути