вівторок, 18 червня 2013 07:45

"Діти майже три місяці жили самі"

Автор: фото надане Володимиром Тимощуком
  Киянин Володимир Тимощук із дружиною Тетяною живе 24 роки. Виховують п’ятьох синів і доньку. Молодші Тетяна та Андрій народилися після того, як у батька виявили рак шкіри
Киянин Володимир Тимощук із дружиною Тетяною живе 24 роки. Виховують п’ятьох синів і доньку. Молодші Тетяна та Андрій народилися після того, як у батька виявили рак шкіри

— Три місяці не минав кашель. Здав аналізи. Наступного дня сказали, що в мене рак крові,  — каже киянин 45-річний Володимир Тимощук. Про свій діагноз дізнався дев'ять років тому. У липні в брюссельській онкоклініці йому зроблять трансплантацію кісткового мозку.

— Спершу не повірив. Після повторного підтвердження діагнозу лікарка сказала: "Вам залишилося півроку. Можете протягнути і півтора, якщо продасте квартиру в Києві й машину". Від розпачу мене врятувала Біблія. Читав її по 8-12 годин на день. Там було написано: "Для того, хто створив небо і землю, немає невиліковних хвороб".

Перші два роки приймав ліки нерегулярно.

— Бо якісні препарати дорогі, а доступні лише приглушували біль. У липні 2005-го став почуватися краще. Півроку нічого не пив. Потім погіршало. Наприкінці 2012-го друзі зібрали гроші й відправили мене на лікування до Брюсселя. Там лікувався експериментальним препаратом "Понатініб". Він дав позитивні результати. Тому дозволили  робити трансплантацію кісткового мозку.

Володимир Тимощук народився в Рівному. По закінченні факультету кібернетики Київського університету ім. Шевченка заснував фірму. Продає медичне обладнання.

— Доки збирали гроші на операцію, отримав тисячу дзвінків. Найбільше зворушувала допомога від інвалідів та пенсіонерів. Зателефонувала вчителька з міста Старобільськ Луганської області. Сказала, що діти з її гуртка зібрали для мене кошти. На прощання всі хором закричали у слухавку: "Здоров'я вам!".

Із дружиною Тетяною виховують шістьох дітей. Найстарші сини навчаються в Університеті інформаційно-комунікаційних технологій. Наймолодші, 6-річна Тетяна та Андрій, 4 роки, ходять до дитсадка.

— Із Танею познайомилися в університеті. Вона була красива і розумна, але говорила російською. Через це не звертав на неї уваги. Мій друг домовився з нею про побачення. У нього не виходило піти, і він попросив мене бути замість нього. Ми гуляли Києвом. Вирішили сфотографуватися біля будівлі КДБ. Я пожартував: "Доки ми фотографуємося, нас тут знімають іще кілька камер". Не встигли зробити і десятка кроків, як нас оточили співробітники Служби безпеки. Відпустили, як я засвітив плівку.

— Наступного разу пішли з Танею в планетарій. Після того питаю: "Тебе посадити на тролейбус чи допоможеш мені клеїти антирадянські листівки?". Вони були проти кандидата до Верховної Ради комуніста Костянтина Масика. На автовокзалі мене хотів заарештувати міліціонер. Я повалив його на землю. На допомогу йому кинулися троє чоловіків. Заламали мені руки і повели у відділок. Таня стояла осторонь. Знаком показав, аби повідомила нашим друзям. Коли зайшли у відділок, я закрив за міліціонером двері й утік. За рогом зловив таксі. Проїхав 400 метрів, побачив за нами машину з мигалками. Вискочив і побіг до сусідніх будинків. Ніч перебув у друга. У гуртожиток повернувся першим тролейбусом. Назустріч вибігла Таня і кинулася на шию. Тоді зрозумів, що будемо разом.

У шлюбі Тимощуки живуть 24 роки. На лікуванні у Брюсселі були разом.

— Діти майже три місяці жили самі. Коли приїхали, молодші місяць ходили за нами "хвостиком". У своїх ліжках спати не хотіли — тільки з нами.

150 000 євро зібрав за 47 днів на трансплантацію кісткового мозку киянин Володимир Тимощук.

Зараз ви читаєте новину «"Діти майже три місяці жили самі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути