вівторок, 21 листопада 2017 05:00

Колишній в'язень розписує людям ворота

Автор: СЕРГІЙ РАДЧЕНКО
  Олена Єпіфанова стоїть біля своїх воріт у Смілі на Черкащині. Її подвір’я розмалював козаками 35-річний Сергій. Малювати навчився у в’язниці
Олена Єпіфанова стоїть біля своїх воріт у Смілі на Черкащині. Її подвір’я розмалював козаками 35-річний Сергій. Малювати навчився у в’язниці

— Знайомі попереджали, що роботи можуть залити фарбою через патріотичну тему. Атовці приїжджали в гості. Показали сєпарський сайт. Там є фотографії наших воріт. Для них це, як пінопластом по склу, — каже коваль 42-річний Микола Єпіфанов зі Сміли на Черкащині. Ворота його подвір'я прикрашені зображенням козаків. Два роки тому їх намалював 35-річний Сергій. Його прізвища сусіди не знають.

Сергій — колишній в'язень. 12 років відсидів за зберігання та продаж наркотиків. У Смілі буває рідко. Винаймає там квартиру. Поїхав на заробітки до Києва.

— Якось прийшов і запропонував намалювати щось на заборі, — розповідає Микола Єпіфанов. — Я захотів козаків. Сергій зробив картину за три дні акриловою фарбою. Покрив лаком, щоб не вигорало на сонці й не змивалося. Тоді порозписував усі ворота козаками. Копіював із картинок, які я шукав в інтернеті. Розмалював підлогу в лазні. Зобразив собаку й вовка з мультфільму "Жив-був пес". На воротах усередині двору намалював двох білих вовків.

— Поки Сергій працював, у магазині біля нашого дому збільшилась виручка, — говорить 42-річна Олена, дружина Миколи. — Люди приходили подивитися на процес малювання. Деякі брали з собою стільці.

Вартість подібної роботи — 100 доларів за квадратний метр. Та майстер із людей бере, хто скільки дасть. Умовили взяти трохи хоча б символічно. Клієнтів у нього мало. Людям це не цікаво.

Малювати Сергій навчився у в'язниці. Як вийшов, розписував церкви. На це взяв благословення у священика.

— Біда Сергія — випивка, — додає Олена. — Натхнення приходить лише, коли вип'є.

Зараз ви читаєте новину «Колишній в'язень розписує людям ворота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути