вівторок, 18 вересня 2012 05:45

Банщикам треба їсти м'ясо та ікру

— Тут навіть банщик Путіна є, — перешіптуються дві жінки у дворі лазневого комплексу "Наша банька" в Бучі під Києвом.

Протягом трьох днів тут проходив Кубок Європи зі спортивного парення. На змагання приїхали 50 банщиків. Половину двору займають продавці віників, косметики, чаїв. За столами сидять судді й міжнародні спостерігачі.

— Первый комплекс, у вас осталось 5 минут, — каже в мікрофон суддя.

У комплексі — так називають великий намет із вікнами з плівки — видно, як спітніла жінка в ажурній білій туніці ляскає віниками по спині дівчину в червоному купальнику. Та лежить на дощаному настилі, до її тіла поприставали березові листки.

Обоє виходять, усміхаються.

— Почему так мало? Оля, еще хочу, — каже жінка в купальнику.

Тих, кого парять банщики, називають моделями.

— Вибрала тендітну модель, бо за 10 хвилин, які дають на паріння, не встигла б осилити крупну людину. А треба ж показати 12 елементів техніки: похлопування, поглажування, протирання віником, — каже банщиця Ольга Горіпова. На ногах — личаки. Просить розмовляти з нею російською або татарською, бо приїхала з міста Набережні Челни в Татарстані.

— Я психолог і завжди думала, що це моє призначення. А коли побула в лазні, зрозуміла, що це ж те саме, що психологія. Тільки там допомагаєш людині словами, а тут через дотики.

До неї кидається з обіймами високий дужий чоловік із бородою, підіймає:

— Мое ты солнышко! Умница, хорошо выступила. От тебя такой свет идет!

— Це мій учитель Василь Ляхов із Москви, я представляю його школу. Чомусь є така думка, що в баню треба приходити з пивом, горілкою, займатися там сексом. Мої клієнти після процедури виходять: "О, це краще сексу!". У баню корисно ходити раз на тиждень, зняти стрес.

Ольга розповідає, щоб не втомлюватися, за день бере не більш як двох клієнтів, із кожним у бані проводить по 2 год. Крім паріння, обов'язково робить масаж від маківки до кінчиків пальців. За послуги бере 3 тис. руб. — 750 грн.

— У лазні нічого не можна їсти, хіба що воду пити, чай. То коли приходжу додому, їсти дуже хочеться. Причому солоненького. Банщики з потом багато солі втрачають. Тому після роботи сьомгу малосольну їм.

— Нам нужен специальный рацион, — каже херсонець Олексій Сєдов, 37 років. Його помічник заносить дрова для пічки, готує віники. — Я без м'яса не можу. На мене вже дружина кричить: "Де я тобі стільки м'яса візьму?" — "Бери гроші, купуй і готуй". Для себе жаліти не треба. Я от їй телефоную і кажу: "Сьогодні хочу крилець чи балику". Червону ікру і рибу їм раз у місяць. Там корисні жири, вони банщикам треба. Із потом виходять корисні речовини — калій, кальцій. Тому ще вітаміни обов'язвово треба пропивати. Теж хворі в банщиків — серце, голова, судини. Ми ж працюємо при великій різниці температур: у ногах 30 градусів, зверху — 70-80. Треба себе берегти. І клієнту зробити добре, і самому відновитися за 10 хвилин, щоб прийняти наступного. Інколи і по 15 людей у день виходить.

В Олексія своя лазня в Херсоні.

— Буває, приходжу додому. Випив води й упав: "Не трожьте меня". Син зразу прибігає: "Папочка, что тебе сделать? Помять руки-ножки?". Я йому відстібаю 10-20 гривень.

Попаритися в бані з масажем в Олексія коштує 200-250 грн.

— Коли працював у Москві в будинку розпусти, то хлопці стали ходити не до дівок, а до мене. Більше того, дружин приводили. Так що баня, ще й сім'ю зміцнює. Там за вечір міг, особливо не напружуючись, за пару масажів і пропарювань заробити 500 доларів. Але покинув такі заробітки, бо вдома син росте. Як упущу, ніякі бабки не допоможуть.

Литовець виграв тисячу доларів

Участь у змаганнях коштувала $80. Перше місце виборов литовець Валтас Йокубаускас, він отримав $1 тис. — 8 тис. грн — і поїздку у Фінляндію. На другому місці українець Олександр Бондаренко з нагородою $600 — 4,8 тис. грн. Третім став росіянин Павло Береснєв. Він отримав $400 — 3,2 тис. грн.

— За допомогою бані можна схуднути, — каже херсонець Олексій Сєдов. — Один мій знайомий посперечався з іншим, що за великий піст схудне із 132 до 100 кілограмів. До мене він приходив двічі на тиждень, сів на дієту. Зрештою так виснажився, що казав: "Я вже ходити не можу, саму воду п'ю". А схуднути треба, бо на кону купа грошей. Напередодні Пасхи в нього два зайві кіла. Ми вже і плівкою обмотувалися, і в куфайці він у бані сидів, і банками висмоктували. Скинули тіки 500 грамів. Він розстроївся, кажу: "Не переживай, зранку все буде добре". Точно, телефонує такий радий. На вагах — 99,7. Парі він виграв, але і тепер важить 125 кілограмів.

Худнути треба в комплексі: лазня, фізичні навантаження, здорове харчування.

 

Зараз ви читаєте новину «Банщикам треба їсти м'ясо та ікру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути