вівторок, 12 червня 2018 06:05

"Бачиш, як я був пострижений? Так само зможеш зробити?"

Автор: фото надане Тарасом Шереметою
  Учень Маріупольського машинобудівного ліцею №4 на Донеччині Микита Накалюжний стриже пацієнта місцевого військового госпіталю. За перший день роботи хлопець зробив зачіски п’ятьом чоловікам
Учень Маріупольського машинобудівного ліцею №4 на Донеччині Микита Накалюжний стриже пацієнта місцевого військового госпіталю. За перший день роботи хлопець зробив зачіски п’ятьом чоловікам

15-річний Микита Накалюж­ний з Маріуполя на Донеччині на вихідних у місцевому військовому госпіталі безкоштовно стриже бійців. Планує робити це впродовж усього літа.

— Уперше прийшов у госпіталь 19 травня, — розповідає Микита. — На вході спитав чергового: "Можна мені когось із хворих підстригти?" Він відмовив. До нас підійшов ще один чоловік. Спитав і його. Той повів у терапевтичне відділення. Там бажаючих підстригтися не було. Та в хірургічному — знайшлися. Стриг бійців у душовій кабіні. Першим клієнтом став чоловік років 30. Спитав: "Бачиш, як я був пострижений? Так само зможеш зробити?". Кивнув у відповідь. Того дня зробив зачіски п'ятьом бійцям.

— Мені подзвонила постова медсестра і сказала, що прийшов хлопець, який хоче постригти пацієнтів, — згадує 26-річний Тарас Шеремета, начальник хірургічного відділення військового госпіталю в Маріуполі. — Пішов у відділення. Думав, що хлопця до нас направили з якоїсь організації. Та Микита відповів, що це його ініціатива. Пообіцяв зайти ще через тиждень.

Микита Накалюжний навчається на перукаря в Маріупольському машинобудівному ліцеї №4. Закінчив перший курс. У групі він єдиний хлопець серед 26 дівчат. Каже, вони добре до нього ставляться.

— Із госпіталю Микита повернувся задоволений. Казав: "Мамо, мені там всі дякували", — говорить мати 40-річна Алла Миколаївна. — Військові пригостили сина бананом. Тоді трохи прихворіла, то Микита віддав його мені. Побажав швидкого одужання. Син для роботи використовує найдешевші інструменти. Фена у нього немає, бере мій. Коли у "Фейсбуку" начальник хірургічного відділення госпіталю написав про Микиту, подзвонив один чоловік із Києва. Назвався Олегом Сергійовичем. Сказав сину: "Якщо тобі треба купити якийсь інструмент чи старий полагодити, можеш до мене звертатися".

Хлопець має братів і сестер — 5-річного Михайла, на три роки старшого Олександра, 4-річну Марію та Наталію, 21 рік.

— Микита народився з вадою серця, — розповідає Алла Миколаївна. — Мені про це сказали наступного дня після пологів. Кардіолог наголосив, що до року синові треба зробити операцію. Поїхали в Інститут серцево-судинної хірургії. Операцію робив учень Миколи Амосова Василь Лазоришинець. Пройшла успішно. Микита пішов у школу, як і всі діти. Щоправда, мав погану поведінку. У п'ятому класі школу довелося поміняти, за три роки — ще одну. А потім вирішили відправити сина на навчання в ліцей. Майстер каже, що у Микити все добре виходить. Стриже краще за деяких випускників.

Зараз ви читаєте новину «"Бачиш, як я був пострижений? Так само зможеш зробити?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути