четвер, 23 вересня 2021 05:06

Аліні Галій не встигли зібрати гроші на лікування

Автор: tsn.ua
  Рак крові в Аліни Галій діагностували 2019 року. Минулої весни почали збирати гроші на її лікування в Ізраїлі
Рак крові в Аліни Галій діагностували 2019 року. Минулої весни почали збирати гроші на її лікування в Ізраїлі

10 вересня зупинилося серце 4-річної Аліни ГАЛІЙ із села Зелене Вараського району на Рівненщині. Два роки дівчинка боролася із раком крові.

— У квітні 2019-го аналізи показали, що в Аліни низький рівень гемоглобіну, — розповідає мати Юлія Галій. — Почали шукати причину. Виявили лейкоз. Наступні 10 місяців було важке лікування. Але воно дало результати. Настала ремісія і доньку виписали додому.

Рік Аліна почувалася добре, аналізи були в нормі. Та в грудні 2020 року тромбоцити різко впали. Нам довелося знову звернутися до лікарів. Ті повідомили — стався рецидив. Лікування донька переносила важко. Після першого блоку терапії вона опинилася в реанімації. Її виходили та продовжили лікування. Але потім українські медики сказали, що безсилі.

Взятися за лікування дівчинки погодилися ізраїльські лікарі. Для цього потрібно було $200 тис. У травні родина просила у всіх небайдужих допомогти зібрати цю суму. Не встигли.

— Ці чотири роки були найкращі в моєму житті. Аліна — сильна дівчинка. Навіть коли їй сильно боліло, казала, що все добре, — говорить Юлія Галій. — Хочеться її обійняти. Та залишається лише жити так, щоб до неї потрапити.

Зараз ви читаєте новину «Аліні Галій не встигли зібрати гроші на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути