четвер, 05 травня 2011 00:30

Олександр Лазарєв помер на дачі

Автор: фото з сайта www.pravda.ru
  Російський актор Олександр Лазарєв з дружиною Світланою Немоляєвою прожили у шлюбі 51 рік
Російський актор Олександр Лазарєв з дружиною Світланою Немоляєвою прожили у шлюбі 51 рік

2 травня у селі Абрамцево під Москвою на 74-му році життя від тромбоемболії легеневої артерії помер російський актор Олександр Лазарєв.

— Саша помер у мене на руках на нашій дачі, — розповідає його дружина  Світлана Немоляєва. — Два тижні тому йому зробили урологічну операцію. Після операції поїхали з ним на дачу, щоб Саша міг відновитися. В останній день життя він разом з онуком будував іграшковий літачок. Почував себе добре, був повен сил та енергії. Вранці йому стало зле. Відмовився від сніданку, попросив принести у постіль фрукти. У спальні втратив свідомість. Я викликала "швидку". Медики приїхали швидко, але врятувати чоловіка не встигли.

Олександр Лазарєв закінчив школу-студію МХАТ, працював у Московському театрі ім. Маяковського. Вперше знявся у кіно 1961 року. Тоді виконав одну з головних ролей у фільмі "Вільний вітер". За життя знявся у 90 стрічках. Найвідоміші — "Ще раз про любов", "Ходіння по муках", "Село Степанчиково і його мешканці".

— Коли я прийшов у театр Маяковського, Саша вже успішно виступав на сцені, — згадує російський актор 62-річний Ігор Костолєвський. — Він мене вразив своєю пластикою, голосом, акторським талантом. Саша завжди був для мене кумиром. Коли я ще бігав у масовках, він прекрасно грав Дон Кіхота. Через кілька років ми стали партнерами. Він ніколи не мав завищену самооцінку — завжди міг йому сказати все, не дивлячись на різницю у віці.

Зі Світланою Немоляєвою одружився 1960-го. Мають сина Олександра. Зараз йому 43 роки, працює в московському театрі "Ленком".

— Ми зі Свєтою вийшли заміж в один день і час. І за двох Олександрів Сергійовичів. Вона за Лазарєва, я — за Орлова, — розповідає Алла Будницька. — 2010-го разом святкували золоте весілля. У квітні цього року Свєта відзначала день народження. Саша почувався дуже добре, нічого не віщувало біди.

Поховають Олександра Лазарєва 5 травня на Новодівичому цвинтарі в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Лазарєв помер на дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути