середа, 10 березня 2021 19:05

Насіння льону допомагає схуднути і має інші користі для організму - дослідження

Насіння льону допомагає схуднути і має інші користі для організму - дослідження
Лляне насіння сприяє схудненню, тому що багате розчинною клітковиною, яка забезпечує ситість надовго. Фото: pixabay

Насіння льону має сильний вплив на організм та зміцнення здоров'я, зокрема, травлення.

Часто в раціоні людини бракує клітковини, пише eatingwell.com.

Доросла людина в середньому отримує всього 15 г харчових волокон на день при рекомендованих 25 г для жінок і 38 г для чоловіків. У двох столових ложках подрібненого лляного насіння 16% добової потреби в клітковині для жінок і 11% для чоловіків. Волокна зміцнюють травлення і запобігають запорам, а також борються зі здуттям живота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, як гострі страви сприяють схудненню

Лляне насіння сприяє схудненню, тому що багате розчинною клітковиною, яка забезпечує ситість надовго. Дослідження стверджують, що лляне насіння допомагає з втратою ваги, особливо у дуже повних людей.

Одна з найбільших переваг лляного насіння є високий вміст рослинних кислот Омега-3, що сприяє здоров'ю серця. Організм людини не може виробляти їх самостійно, тому треба їсти не тільки жирну рибу, але і насіння, яке зміцнює здоров'я серця і знижує ризик інфарктів та інсультів.

Насіння льону також знижує рівень холестерину. Воно корисне для людей, які страждають на атеросклероз. Розчинна клітковина пов'язує холестерин і ніби виштовхує його з організму.

Льон також ефективний у боротьбі з гіпертонією, тому що зменшує артеріальний тиск. Ще насіння льону може допомагати боротися з раком. В ньому містяться антиоксиданти, що борються з вільними радикалами. А ці молекули кисню можуть стати причиною розвитку злоякісних новоутворень.

Рослинна дієта, згідно з дослідженням науковців з Німецького федерального інституту, провокує погіршення здоров'я кісток. В експерименті брали участь 36 вегетаріанців і така ж кількість людей, які дотримуються змішаної дієти.

Зараз ви читаєте новину «Насіння льону допомагає схуднути і має інші користі для організму - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути