неділя, 07 березня 2021 10:15

Вегетаріанство погіршує стан кісток - дослідження

Вегетаріанство погіршує стан кісток - дослідження
Дослідники стверджують, що вегетаріанці їдять менше поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров'я кісток. Фото: pixabay

Рослинна дієта, згідно з дослідженням науковців з Німецького федерального інституту, провокує погіршення здоров'я кісток.

В експерименті брали участь 36 вегетаріанців і така ж кількість людей, які дотримуються змішаної дієти, пише "Курс".

Стан кісток всіх учасників оцінювали з ультразвукового вимірювання п'яткової кістки. Визначили, що у вегетаріанців є більш низькі показники ультразвуку в порівнянні з учасниками, які дотримувалися змішаної дієти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогер назвав дієтичні продукти, від яких гладшають

Також визначили 12 біомаркерів у крові і сечі учасників, які можуть бути пов'язані з дієтою і здоров'ям кісток. У більшості випадків комбінація цих біомаркерів була наявна в більш низьких концентраціях у вегетаріанців. Показники ультразвуку і біомаркерів свідчать про поганий стан кісткової тканини людей, які суворо дотримуються рослинної дієти.

Дослідники стверджують, що вегетаріанці їдять менше поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров'я кісток, тому що в основному вони містяться в їжі тваринного походження.

Вегетаріанство - вид харчування, при якому людина не їсть м'ясо, птицю, рибу, морепродукти, а також яйця та молоко. Батьківщиною вважається стародавня Індія. Найбільше наслідувачів проживає саме там, більше 70%.

Зараз ви читаєте новину «Вегетаріанство погіршує стан кісток - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути