пʼятниця, 08 лютого 2013 06:00

"Я как узнала, что Саша умер, сразу попала в больницу"

Автор: фото з сайта www.rusdram.com.ua
  Актор Олександр Бондаренко під час вистави ”Ревізор” за однойменною комедією Миколи Гоголя у ролі піклувальника богоугодних закладів Артемія  Земляніки. Вистава йшла на сцені столичного театру імені Лесі Українки майже 13 років
Актор Олександр Бондаренко під час вистави ”Ревізор” за однойменною комедією Миколи Гоголя у ролі піклувальника богоугодних закладів Артемія Земляніки. Вистава йшла на сцені столичного театру імені Лесі Українки майже 13 років

6 лютого було дев'ять днів по Олександрові Бондаренку. 52-річний актор помер на сцені театру ім. Лесі Українки під час вистави "1001 пристрасть, або Дрібниці життя" за мотивами оповідань Антона Чехова.

— Самые талантливые актеры  уходят на сцене, — каже киянка 63-річна Раїса Круглик. У вівторок вона прийшла до театральної каси по квитки. Читає оголошення: "Сегодня вместо объявленного спектакля "Ангелочек, или Сексуальные неврозы наших родителей" будут показаны "Страдания юного Вертера". Билеты действительны. Приносим свои извинения".

В "Ангелочку" Олександр Бондаренко грав батька дівчини-аутистки.

— Мы с мужем ходили на все его спектакли. После его кончины муж сказал: "Он себя так истрачивал на сцене, что должен был умирать на каждом спектакле".

Біля службового входу чергова, приблизно 60 років, розмовляє з вусатим охоронцем.

— Я как узнала, что Саша умер, сразу попала в больницу. Пять дней под капельницей лежала, — розказує.

Удова 60-річна Надія Кондратовська — теж актриса театру ім. Лесі Українки. Їхній шлюб тривав понад 20 років. Раніше Надія Дмитрівна була заміжня за актором театру ім. Франка  Анатолієм Хостікоєвим, 59 років.

— Після закінчення театрального інституту Толя і Надя поїхали до Львова у театр Заньковецької. Попрацювали там два роки, а тоді розлучилися, — згадує "франківець" 64-річний Олександр Биструшкін, екс-керівник столичного управління культури. — Надя повернулася і влаштувалася в театр Лесі Українки, тут познайомилася із Сашком. Він завжди дивився на неї закоханими очима. Любив грати на гітарі, ліричні пісні присвячував їй. Їхній син 15-річний Назар — пізня дитина, вони обожнювали його.

У фойє на дошці оголошень — газетні вирізки про покійного. Висить його портрет.

— Саша мав оперний голос. Вони з Надією часто співали під час вистав. Кілька місяців тому я запропонував зробити телевізійну версію їхніх пісень. Він відповів: "Да, это интересно. Но надо подумать, как это сделать". Інший на його місці одразу б ухопився. Він сам писав слова і складав музику. — розказує завідувач літературної частини театру Борис Куріцин.

У юності Олександр Бондаренко займався легкою атлетикою. Коли прийшов у театр, спорт покинув. Родина мешкала в невеликій двокімнатці на Дарниці.

— Він не раз скаржився на тісноту. Казав, що багато років збирає гроші на більше житло, але так і не зібрав. Раніше малював, та покинув, бо місця для майстерні в квартирі не було, — розказує актриса 75-річна Лариса Кадочникова.

Актор помер від серцевого нападу. Поховали його на столичному кладовищі Берківці поряд із батьком. Той виготовляв бутафорську зброю для театральних вистав.

— Так вирішили рідні, — додає Борис Куріцин. — Вистав скасовувати не будемо. У багатьох із них у Сашка були дублери. А спектаклю, під час якого його не стало, поки що не показуватимемо.

38 ролей у театрі зіграв Олександр  Бондаренко.

32 ролі актор втілив у кіно.

 

Зараз ви читаєте новину «"Я как узнала, что Саша умер, сразу попала в больницу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути