понеділок, 22 вересня 2025 16:50

Справжній гастрономічний шедевр: записуйте топовий рецепт борщу, який ви ще не готували
8

Як з печі: ресторатор розкрив два лайфхаки приготування найсмачнішого борщу
Фото: Скриншот
Як з печі: ресторатор розкрив два лайфхаки приготування найсмачнішого борщу
Як з печі: ресторатор розкрив два лайфхаки приготування найсмачнішого борщу
Як з печі: ресторатор розкрив два лайфхаки приготування найсмачнішого борщу
Як з печі: ресторатор розкрив два лайфхаки приготування найсмачнішого борщу

Борщ може бути не просто смачним, а справжнім гастрономічним шедевром.

Відомий ресторатор Міша Кацурін ділиться двома секретами, які перетворюють традиційну українську страву на кулінарну знахідку.

Його борщ виходить неймовірно ароматним, густим і насиченим - саме тим, який хочеться їсти ложка за ложкою.

Борщ: топовий рецепт

Приготування: 2 год.

Знадобиться:

половина капусти

цибуля ріпчаста - 2 шт

часник ціла головка

картопля - 3 шт

стебло селери, зелень пучок

квасоля - стакан

морква - 3 шт

перець червоний солодкий і гострий чілі

копчена груша

томати консервовані в соку - 1 банка

сіль, цукор, оцет за смаком

олія

буряк - 1 шт

свинячі ребра або інше мʼясо - 500 г

сало

кріп

сметана жирна

зелена цибуля

пампушки або інших хліб

вода - 5 л

Як приготувати

Чищені моркву, цибулю та свинячі ребра поливаємо олією й запікаємо в духовці до скоринки. Закидуємо в кастрюлю з водою варити.

Збираємо букет із зелені. В нашому випадку - це стебло селери та петрушка. Завʼязали і теж закинули в бульйон.

Готуємо бульйон приблизно 30 хв. Дістаємо звідти овочі й зелень. Закидаємо дрібно нашинковану капусту, солодкий перець, картоплю кубиком, попередньо замочену на ніч квасолю, копчену грушу, цілу головку часнику і варимо до готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки днів можна зберігати борщ у холодильнику

Наступний етап - бурякова засмажка. Буряк нарізаємо дрібною соломкою та обсмажуємо на пательні. Додаємо оцет, сіль, цукор, чілі, томати в соку й тушкуємо до готовності на повільному вогні.

Перебиваємо блендером охолоджене сало з часником, сіллю та кропом до однорідної консистенції.

Фінальний етап. В майже готовий борщ додаємо бурякову засмажку, ложку перебитого сала з кропом і часником, варимо декілька хвилин. Бажано відставити борщ на ніч в холодильник або куштувати одразу.

Сервіруємо нашу трапезу, за бажанням, з булочкою, зеленню, сметаною, салом.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Misha Katsurin (@misha_katsurin)

Борщ - це традиційна українська страва, яку кожна господиня готує по-різному. Він може бути м'ясним або вегетаріанським, в залежності від рецепту.

Gazeta.ua пропонує переглянути, які продукти додати до борщу, щоб зберегти насичений червоний колір.

Зараз ви читаєте новину «Справжній гастрономічний шедевр: записуйте топовий рецепт борщу, який ви ще не готували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути