




Борщ може бути не просто смачним, а справжнім гастрономічним шедевром.
Відомий ресторатор Міша Кацурін ділиться двома секретами, які перетворюють традиційну українську страву на кулінарну знахідку.
Його борщ виходить неймовірно ароматним, густим і насиченим - саме тим, який хочеться їсти ложка за ложкою.
Борщ: топовий рецепт
Приготування: 2 год.
Знадобиться:
половина капусти
цибуля ріпчаста - 2 шт
часник ціла головка
картопля - 3 шт
стебло селери, зелень пучок
квасоля - стакан
морква - 3 шт
перець червоний солодкий і гострий чілі
копчена груша
томати консервовані в соку - 1 банка
сіль, цукор, оцет за смаком
олія
буряк - 1 шт
свинячі ребра або інше мʼясо - 500 г
сало
кріп
сметана жирна
зелена цибуля
пампушки або інших хліб
вода - 5 л
Як приготувати
Чищені моркву, цибулю та свинячі ребра поливаємо олією й запікаємо в духовці до скоринки. Закидуємо в кастрюлю з водою варити.
Збираємо букет із зелені. В нашому випадку - це стебло селери та петрушка. Завʼязали і теж закинули в бульйон.
Готуємо бульйон приблизно 30 хв. Дістаємо звідти овочі й зелень. Закидаємо дрібно нашинковану капусту, солодкий перець, картоплю кубиком, попередньо замочену на ніч квасолю, копчену грушу, цілу головку часнику і варимо до готовності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки днів можна зберігати борщ у холодильнику
Наступний етап - бурякова засмажка. Буряк нарізаємо дрібною соломкою та обсмажуємо на пательні. Додаємо оцет, сіль, цукор, чілі, томати в соку й тушкуємо до готовності на повільному вогні.
Перебиваємо блендером охолоджене сало з часником, сіллю та кропом до однорідної консистенції.
Фінальний етап. В майже готовий борщ додаємо бурякову засмажку, ложку перебитого сала з кропом і часником, варимо декілька хвилин. Бажано відставити борщ на ніч в холодильник або куштувати одразу.
Сервіруємо нашу трапезу, за бажанням, з булочкою, зеленню, сметаною, салом.
Переглянути цей допис в Instagram
Борщ - це традиційна українська страва, яку кожна господиня готує по-різному. Він може бути м'ясним або вегетаріанським, в залежності від рецепту.
Gazeta.ua пропонує переглянути, які продукти додати до борщу, щоб зберегти насичений червоний колір.
Коментарі
1