субота, 23 вересня 2023 09:47

Від вогнепального поранення помер колишній суперник Кличків

 

23 вересня 2012 року в лікарні Преторії, столиці Південно-Африканської Республіки, помер колишній чемпіон світу в надважкій вазі Коррі Сандерс. Напередодні південноафриканець був поранений під час пограбування в ресторані у передмісті Преторії, де він святкував уродини племінника. Поранення в живіт виявилось смертельним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник Кличка назвав його монстром і був нокаутований у першому раунді

За словами колишньої дружини боксера Сюзетт, він загинув як герой.

"Коли грабіжники стріляли з вогнепальної зброї, Коррі наказав доньці лягти на підлогу і вдати мертву, - розповіла Сюзетт. - А сам закрив її своїм тілом, захищаючи від куль. Його зачепили дві кулі. Одна потрапила в руку, а інша - в живіт".

27 вересня поліцейські арештували трьох зімбабвійців, який пред'явили звинувачення у вбивстві Сандерса. За два з половиною роки суд Преторії засудив кожного з них до 43 років тюрми.

Сандерс зустрічався з обома братами Кличками

Коррі Сандерс, який володів гарматним ударом лівою, протягом професійної кар'єри зустрічався з обома братами Кличками. Причому з кожним у чемпіонських поєдинках.

8 березня 2003-го в німецькому Ганновері на той час 37-річний Сандерс створив гучну сенсацію, перемігши технічним нокаутом у другому раунді Володимира Кличка. Українець у тому бою проводив шостий захист титулу WBO. Спочатку після кількох пропущених ударів у голову за пів хвилини до кінця першого раунду Володимир опинився у важкому нокдауні. Піднявся, і за декілька секунд ще один нокдаун. На початку другого раунду після ще двох падінь рефері зупинив побиття. Американський журнал The Ring визнав цю поразку "Апсетом року".

А 24 квітня 2004-го Сандерс зустрівся з Віталієм Кличком в бою за вакантний титул WBC. Українець зробив висновки з поразки брата і діяв обережно на старті бою. Але і йому довелося відчути на собі руйнівні удари лівою суперника - допомогло залізне підборіддя Кличка-старшого. Витримавши стартовий тиск, Віталій зламав перебіг бою і переміг південноафриканця технічним нокаутом у восьмому раунді.

Останній бій Коррі Сандерс провів у лютому 2008-го - тоді йому було 42 роки. За майже 20-річну кар'єру він провів 46 боїв - 42 виграв, 31 нокаут, чотири програв, усі нокаутом. Володів титулом WBO у надважкій вазі протягом 2003-2004 років.

Зараз ви читаєте новину «Від вогнепального поранення помер колишній суперник Кличків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути