четвер, 08 березня 2018 11:09

Володимир Кличко протримався трохи більше раунду і був нокаутований

Володимир Кличко протримався трохи більше раунду і був нокаутований
Коррі Сандерс нокаутував Володимира Кличка у другому раунді

Після здобуття титулу чемпіона світу за версією WBO у жовтні 2000 року Володимир Кличко провів п'ять успішних захистів і вийшов на південноафриканця Коррі Сандерса. Бій пройшов у німецькому Ганновері 8 березня 2003 року і мав стати черговим тріумфом українця.

Сандерса вважали відвертим андердогом - ставки на нього приймали з коефіцієнтом 40,0. Схоже, ніхто в команді Кличка серйозно не сприймав 37-річного ветерана і це, очевидно, розслабило Володимира. Він підійшов до бою з недооцінкою як суперника, так і його ударної сили. Особливо не був готовим до важких ударів лівою. Саме після кількох таких у голову за півхвилини до кінця першого раунду опинився у важкому нокдауні. Піднявся і за декілька секунд - ще один нокдаун. На початку другого раунду після ще двох падінь рефері зупинив побиття. Американський журнал "Ринг" визнав цю поразку "Апсетом року".

Ніхто в команді Кличка серйозно не сприймав 37-річного ветерана

Після розгрому від Сандерса експерти почали помічати промахи німецького тренера Володимира Фріца Здунека. Український боксер застоювався, легко вступав у розміни, некомфортно почувався на середній дистанції та у клінчах. Довелося змінити тренера – ним став американець Еммануель Стюард, під керівництвом якого Володимир протягом десятиліття правив королівським дивізіоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко програв останній бій у кар'єрі

Коррі Сандерс вже у наступному поєдинку у квітні 2004 року був битий - технічний нокаут у 8 раунді - Віталієм Кличком в бою за вакантний пояс WBC. Більше на цей рівень не виходив. У вересні 2012 року колишнього суперника Кличків смертельно ранили грабіжники у ресторані неподалік Преторії - столиці ПАР. Там святкував уродини племінника. Було йому 46 років.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко протримався трохи більше раунду і був нокаутований». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути