пʼятниця, 08 жовтня 2010 01:13

70-річна Зіновія Баб'як вийшла заміж учетверте

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Зіновія Баб’як зі своїм чоловіком Юліаном Кашлюком на своєму подвір’ї у селі Велика Плавуча Козівського району Тернопільщини
Зіновія Баб’як зі своїм чоловіком Юліаном Кашлюком на своєму подвір’ї у селі Велика Плавуча Козівського району Тернопільщини
"Зранку лежимо, доки хочемо. Кози не повмирають, їх не трафить. Юлько встає першим. Виганяє їх на пасовисько, поросяті дасть їсти. А я сніданок готую. Чоловік добрий. Харчами не перебирає. Барабольку, пирожки - усе любить", - 70-річна Зіновія Баб'як зустрічає біля свого будинку в селі Велика Плавуча Козівського району Тернопільщини. Два тижні тому вона побралася з молодшим на 19 років Юліаном Кашлюком. Зіновія Данилівна працює ветеринаром. Їздить на виклики в чотири ближні села на скутері.

- Не везло мені з чоловіками з молодості. Перший раз розписалася в 22 роки. Від того шлюбу маю дочку. Але швидко розійшлися. Як то кажуть росіяни - не сошлісь характерами. Потім ще дев'ять років жила з гуцулом Колею. Він на заробітки в наше село приїжджав. Поміг раз траву косити, та й так після того лишився жити. Перше не пив, а потім йому місцеві пиячки показали, де магазин. Він почав потрохи щось із дому виносити. А я зловила. Злодія вдома не треба - дала шпіца. 15 років після цього жила з трактористом Нестором.

Нестор помер два роки тому. У нього відмовили нирки після того, як по дорозі з Почаївської лаври помилково випив замість свяченої води антифризу.

- Так ті два роки скучно було, що не передати. Якось ішли селом проповідники. Я покликала додому, бо побалакати люблю. Вони мені книжечки дають. А я кажу: може, маєте якогось вдівця мені в пару, то забацайте.

За два тижні один із проповідників приїхав зі своїм далеким родичем - Юліаном Кашлюком. Юліан Іванович - інвалід зору. Одружений не був. Жив сам у селі Шумляни Підгаєцького району.

- Перший раз поговорили, і зразу ясно було, що одне одного вподобали, - каже він. - Племінниця з сусіднього від Плавучі села мене на шашлики запросила. Данилівна під'їхала до нас скутером. Трохи прийнялися, а потім мене родичі вже до неї відвезли. Три дні пожили разом, і я до себе поїхав, бо треба було бараболю обкошувати.

Розписалися 19 вересня, на Спаса.

- Я кажу: "Знаєш, Юлю, я 50 років мріяла про шлюб - про той віночок, і щоб духова музика мені на вулиці грала". Було 50 гостей, співи, танці. З вулиці нам дівіді-програвач подарували, а їмось - дуже гарний годинник на стіну.

Юліан Кашлюк хату в Шумлянах залишив на знайому.

- Головне в нас із дружиною - взаємопідтримка. У такому віці то найважливіше. Щоб як комусь зле чи заслаб, то було кому таблєтку подати.

Молодята сплять у одному ліжку.

- Якби Юлько трохи раніше мене найшов, то може, були б і діти. А зара - то вже пізно.

У селі місяць обговорюють їхнє весілля.

- То, що зійшлися й живуть разом, то добре, дай їм Бог щастя, - каже 73-річна Ванда Кобзіста, шкільна подруга Зіновії Баб'як. - Але оте весілля їхнє - посміховисько. Мені аж стидно за неї було. Як то бабця в 70 років сідає на подушку - і їй, як молодій, коси розплітають. Вона вже правнуків має, свій віночок давно згубила. Жінки як то бачили, за животи бралися.

- Дехто осуджує, але більшість селян за неї раді, - каже 43-річна голова сільради Галина Бортник. - Тепер ходять всюди вдвох, за руки тримаються, як 18-річні тішаться.

Зараз ви читаєте новину «70-річна Зіновія Баб'як вийшла заміж учетверте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути