середа, 22 серпня 2007 20:06

10 років тому не стало Юрія Нікуліна

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Клоуни Юрій Нікулін (праворуч) і Михайло Шуйдін виступають на арені Московського цирку, 1981 рік
Клоуни Юрій Нікулін (праворуч) і Михайло Шуйдін виступають на арені Московського цирку, 1981 рік

21 серпня 1997 року помер російський актор Юрій Нікулін. 5 серпня в Московському центрі ендохірургії в нього зупинилося серце. 30 хв. Юрій Володимирович перебував у стані клінічної смерті. За півгодини опритомнів, але за цей час у нього відмовили нирки, печінка та мозок. Прожив у лікарні ще 16 днів, потому його не стало. Поховали артиста на Новодівичому кладовищі в Москві.

Юрій Нікулін знявся у більш як 40 фільмах, зокрема кінокомедіях "Діамантова рука", "Операція И", "12 стільців", "Старики-розбійники". Із 1982 року був режисером Московського цирку на Цвітному бульварі, а з 1984-го став його директором. У цирку Юрій Володимирович працював 50 років. Після смерті артиста цирк очолив його син Максим.

Юрій Нікулін був одружений із артисткою цирку Тетяною Покровською. Вони прожили разом 47 років. Їхній син Максим закінчив факультет журналістики Московського університету. Працював на радіо, на телебаченні. Нині йому 50 років, він одружений утретє — із Марією, директоркою туристичного агентства. Мають двох синів — 21-річного Юрія та 17-річного Максима. Онуки Нікуліна навчаються у школі-студії МХАТ, опановують фах продюсерів. Від попереднього шлюбу в Максима є ще 25-річна донька Марія.

Нещодавно вдову Нікуліна Тетяну, 78 років, госпіталізували до Московського кардіологічного центру. Жінка скаржилася на сильний біль у серці. Нині їй краще. Тетяна досі працює консультантом з творчих питань у Московському цирку.

Кажуть, у Юрія Нікуліна ще був роман із екстрасенсом Вікторією Віклюк, молодшою за нього на 23 роки. Подейкують, що жінка загіпнотизувала Нікуліна. Віклюк була його особистим лікарем і секретарем. Але ще до смерті Юрія Володимировича її звільнили з Московського цирку. Нині Вікторія живе в Севастополі, вже на пенсії.

Зараз ви читаєте новину «10 років тому не стало Юрія Нікуліна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути