четвер, 29 липня 2021 07:10

"Заява Авакова – це маркер політичної кризи. Потрібно чекати змін": як реагують користувачі соцмереж на відставку міністра внутрішніх справ

2695 днів керував Міністерством внутрішніх справ 57-річний Арсен Аваков. 13 липня подав у відставку. 15 липня Верховна Рада звільнила його

Георгій УЧАЙКІН, голова Української асоціації власників зброї, facebook.com

Аваков абсорбував левову частку негативу, але за великим рахунком це влаштовувало ВСІХ. І справжніх функціонерів (читай бенефіціарів всіх схем) МВС насамперед.

Хто не очолив би це відомство йому доведеться обирати – чи виконувати звичну функцію блискавковідводу, або… та ну, я в це не вірю.

Ельдар САРАХМАН, журналіст, facebook.com

Найнеприємніший, найхитріший, найобережніший тіп в українській політиці.

Ілля КИВА, народний депутат, facebook.com

Аваков подал в отставку после встречи со своим товарищем и новым смотрящим за Украиной от Америки. А значит Зеленскому готовят жесткий выход и не хотят в этой истории замарать очень понятного им человека.

Ни для кого не секрет, что с уходом Авакова, Зеленский не сможет противостоять своим противникам, а значит будут досрочные выборы. И там снова только в новой роли мы увидим Авакова.

Зеленскому готовят жесткий выход

Віталій ШВЕДОВ, активіст, facebook.com

Аваков зустрічався з заступником помічника держсекретаря Джорджем Кентом. І якось раптово виникла заява. Приїзд Кента й заява Авакова – це пов'язані події. І є серйозним маркером політичної кризи. Потрібно чекати політичних змін у країні й у владі.

Юрій ЛЕВЧЕНКО, політик, facebook.com

Насправді нікуди Аваков не пішов, адже на його місце Зеленський за "дивним збігом обставин" пропонує Дениса Монастирського, який був помічником-консультантом правої руки Авакова Геращенка та є другом вірного слуги Авакова одіозного Іллі Киви, якому ще й допоміг із дисертацією. Це той Монастирський, який слухняно проштовхував закопроєкти в інтересах Авакова (які обмежували права українців) через свій комітет у Верховній Раді. Тобто Аваков просто йде в тінь…

Незыгарь, российский Telegram-канал

Авакову отводилась одна из ключевых ролей в сборе компромата на Хантера Байдена. Поэтому отставка самого влиятельного украинского силовика – едва ли не последний и решающий аргумент Зеленского, призванный доказать его лояльность нынешней американской администрации.

Но именно аваковские влияние и поддержка до сих пор позволяли президентским реформаторам избегать серьезной конфронтации с более консервативными бюрократией и олигархатом.

Автор: фото: REUTERS
  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стоїть біля снайперських гвинтівок Barrett перед військовим навчанням Національної гвардії поблизу села Старе в Київській області, 2 жовтня 2015 року
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стоїть біля снайперських гвинтівок Barrett перед військовим навчанням Національної гвардії поблизу села Старе в Київській області, 2 жовтня 2015 року

Open Ukraine, Telegram-канал

Исходя из фактов, которые нам известны, мы считаем, что Аваков решил "умыть руки", проще говоря, спрыгнуть с тонущего корабля. Всем понятен и очевиден крах Зеленского и его монобольшинства, а тут еще и легализацию наркотиков подвезли – народ не поймет.

Вероятно, что Аваков решил перегруппироваться и отделить свой имидж от образа политических банкротов, чтобы вернуться на выборы с чистым именем и свежей политсилой. Возможно попробовать получить поддержку адекватных украинцев.

ЗОЛОТІ ВОРОТА | ИНСАЙДЫ КМДА, Telegram-канал

Некоторые изменения неизбежны. Не системные, конечно, а кадровые.

Поменяют точно начальника Киевского главка. Крищенко уйдет, но не на пенсию. Он просится возглавить пенитенциарную систему, но это такой жирный кусок, что его даже Крищенко может не переварить. Хотя, посмотрим. А на его место придет молодой и борзый кум Олега Татарова Максим Цуцкиридзе.

Сірий кардинал, twitter.com

Аваков пережив Турчинова, Порошенка, Яценюка, Гройсмана, Гончарука, а Зеленського зі Шмигалем не пережив.

Танчичек, twitter.com

Чого ви радієте? Може Аваков заяву на відставку написав, бо йому пост прем'єра запропонували.

Решил "умыть руки", проще говоря, спрыгнуть с тонущего корабля

Йозеф КНЕХТ, twitter.com

31 жовтня 2021 року вибори мера Харкова, трішки більше ніж три місяці до виборів. Аваков іде з посади міністра МВС. Зустрічайте нового мера. Це буде 100% людина Зе. А Аваков давно вважає себе господарем міста.

Hon. Judge Dredd, twitter.com

Аваков так не хотів учити українську мову, що вирішив краще піти у відставку.

lemkoitaliano, twitter.com

Зелені большевічкі просрали все, і розуміють, що цього разу, для них може закінчитися судом Лінча, тому, тиснуть на Авакова, який повинен потопити в крові протести.

Аваков не дурний, подає у відставку.

пан В'ячеслав Рушник, twitter.com

Якщо це правда, то я зараз вип'ю пивко-два. Але не вип'ю 10, бо Аваков – це симптом, а не корінь проблеми. Проблема в тому, що у влади немає запиту на реформу поліції і в цілому правоохоронної системи в Україні.

Так не хотів учити українську мову, що вирішив піти

Alex Pavloshchuk, twitter.com

Аваков розумніший за решту уряду, разом взяту. І раз він пішов, значить, мав для того вагомі причини. Не виключено, що він це робить, щоб через певний час сплисти як великий борець із режимом. Це нескладно – тим більше з його ресурсами.

Щеневмерлик, twitter.com

У мене таке передчуття, що зараз Аваков "піде", закинуть ще гіршого міністра, щоб потім типу казали: "Ой, Аваков ще норм був". І він успішно повернеться.

Наталія БЕЛУСОВА, журналіст, facebook.com

Вочевидь, відставка Авакова – це результат зустрічі Байдена і Путіна й той самий "один мазок", про який Путін говорив після зустрічі. Мабуть, Арсен Борисович став розмінною монетою між Байденом і Путіним у питанні Мінська (доки був Трамп – його не чіпали, навпаки, бачили в ньому союзника, який "не своїм не дасть пройти"). Плюс така геополітична погода допомагає вирішити всередині України кілька наболілих "питань" у команді президента.

А не послала ли партия Арсена в битву за Харьков

Dozor, kharkovforum.com

Возможно решается вопрос усиления Харькова с точки зрения нетерпимости к попыткам ползущего "русского мира".

Что там сейчас на повестке у пропаганды Раши – один народ, пересмотр границ (это после статьи великого историка Путина, который слово "Харьков" упоминать стал в своих измышлизмах).

fesky64, kharkovforum.com

А не послала ли партия Арсена в битву за Харьков на предстоящих выборах?

У Светличной нет шансов обыграть Терехова и Добкина. У Арсена – есть. Или нет?

Зараз ви читаєте новину «"Заява Авакова – це маркер політичної кризи. Потрібно чекати змін": як реагують користувачі соцмереж на відставку міністра внутрішніх справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути