Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2024 00:30

Сім рутинних ранкових звичок, які роблять людей нещасливими

Сім рутинних ранкових звичок, які роблять людей нещасливими
Сім ранкових звичок, які можуть псувати вам настрій Фото: pinterest

Шлях до тривалого щастя може бути прихований у ранковій рутині.

Те, як ви починаєте свій день, може задати тон усьому, що буде далі. І іноді ми несвідомо чіпляємося за ранкові звички, які приносять більше шкоди, ніж користі. Вони виснажують нашу енергію, затьмарюють наше мислення і позбавляють нас щастя, пише hackspirit.

Є сім ранкових звичок, які можуть псувати вам настрій більше, ніж ви думаєте.

Натискання кнопки відкладення

Спрацьовує будильник, і дуже хочеться натиснути кнопку відкладення. Ще п'ять хвилин, так?

Всупереч поширеній думці, ці додаткові хвилини сну не принесуть вам ніякої користі. Насправді вони можуть саботувати ваше щастя, навіть не усвідомлюючи цього.

Натискаючи кнопку відкладення, ви фактично порушуєте природний цикл сну свого тіла. Замість того, щоб прокидатися бадьорим, ви відчуваєте млявість.

Це запаморочення може просочуватися на весь день, негативно впливаючи на ваш настрій і рівень енергії. Отже, наступного разу, коли ваш будильник пролунає, утримайтеся від бажання дрімати. Змініть це на звичку, яка наповнить ваш день позитивом.

Пропуск сніданку

Сніданок - це не лише наповнення шлунка; це підживлює ваше тіло та розум на майбутній день. Пропускати його не слід. також варто не забувати, то чакша кави - це не сніданок. Потрібна більш поживна їжа. Якщо ви пропускаєте сніданок, пора щось змінити. Від цього може залежати ваше щастя.

Нехтування доглядом за собою

Ранок може бути напруженим. Є речі, які потрібно спакувати, електронні листи, які потрібно перевірити, і стільки завдань, які змагаються за нашу увагу. Занадто легко потрапити в поспіх і знехтувати одним важливим аспектом - доглядом за собою.

Йдеться не лише чищення зубів чи прийняття душу. Важливо налаштуватися на свої потреби та почуття. Догляд за собою вранці налаштовує вас на щасливіший і насичений день.

Перш за все перевірте свій телефон

Ваш телефон – перше, до чого ви дістаєтеся вранці? Якщо так, то ви не самотні. Але ця звичка може зруйнувати ваше щастя більше, ніж ви думаєте.

Коли ви починаєте свій день із прокручування соціальних мереж або перевірки електронної пошти, ви, по суті, запрошуєте на свій ранок стрес та тривогу. І це не гарний спосіб почати день.

Ми живемо в епоху цифрових технологій, і наші телефони стали продовженням нас самих. Вони також є воротами у світ відволікаючих і потенційних стресових факторів.

Забуваємо про зволоження

Навіть легке зневоднення може вплинути на ваш настрій, рівень енергії та когнітивні функції. Це правда. Проте багато хто з нас починає свій день, не даючи своєму тілу необхідної гідратації.

Після сну тіло прагне зволоження. Але замість того, щоб випити склянку води, багато хто з нас тягнеться до кави чи соку.

Я не пропоную вам відмовитися від улюбленої ранкової кави. Але подумайте про те, щоб починати день зі склянки води перед чимось іншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість порад, які допоможуть навчитись прокидатися раніше

Нехтування вдячністю

У суєті життя легко не помітити речі, за які ми повинні бути вдячні. Ми часто зосереджуємося на тому, що йде не так, або на тому, чого у нас немає, замість того, щоб цінувати те, що ми маємо.

Практика вдячності може значно покращити ваше щастя? Простий акт визнання хорошого у вашому житті може змінити ваше мислення та розпочати день на позитивній ноті.

Щоранку виділіть хвилинку, щоб подумати про те, за що ви вдячні. Це не обов'язково має бути щось велике. Це може бути чашка гарячої кави, тепле ліжко або навіть пташиний щебет за вікном.

Жоден вчинок доброти, яким би малим він не був, ніколи не буде даремним. Те саме стосується вдячності. Це маленький вчинок, який може серйозно змінити ваше щастя.

Починати свій день поспішно

Щоб побудувати щасливіше життя, перестаньте поспішати вранці. Коли ви починаєте свій день із бурхливої ​​активності, ви встановлюєте шалений темп, який може тривати до кінця дня.

Дайте собі час прокинутися, подихати, насолодитися моментами тиші перед початком дня.

Це не завжди легко, і деякі дні будуть більш хаотичними, ніж інші. Але намагайтеся докладати свідомих зусиль, щоб не дозволяти поспіху керувати вашими ранками.

Кожен новий день - подарунок. Обережно розгорніть його. Насолоджуйтесь цим сповна. Ваше щастя того варте.

Одразу після сну не варто пити каву, апельсиновий сік та займатись фізичними вправами.

Всі ці три звички загрожують проблемами зі здоров'ям. Щодо склянки звичного апельсинового соку, то він дає колосальне навантаження на процес обміну речовин. Тому рівень цукру в крові злітає до величезних значень.

Зараз ви читаєте новину «Сім рутинних ранкових звичок, які роблять людей нещасливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути