четвер, 16 березня 2017 08:42

Ось міст був перед очима, а наступної секунди – немає

Вісім найбільших обвалів мостів за 20 років

Увечері 27 лютого в Києві на вулиці Вадима Гетьмана обвалилася частина мосту біля метро Шулявська. Його збудували 1968 року. Має по дві смуги для руху автомобілів у кожному напрямку. Ніхто не постраждав. Уламки пошкодили машину на парковці під мостом

1. 9 січня 2017-го в природному заповіднику Буенавіста в Колумбії звалився підвісний дерев'яний міст. На ньому перебували 30 осіб, 11 загинули. Серед них – троє дітей. Півторарічний хлопчик упав із матір'ю та 12-річним братом. Усі розбилися об каміння гірської річки.

Міст збудували півстоліття тому, на висоті 60 м над водою. У понеділок у країні – вихідний, люди родинами гуляли біля водоспаду. Для проходу через міст купували квитки за 2 тисячі песо (21 грн. – Країна).

– Люди щось побачили у річці й схилилися на один бік мосту. Канат не витримав і луснув, – каже шериф Хілтон Гуттієре, 41 рік.

2. Підвісний міст, що з'єднує острови Нуса-Лембонган і Нуса-Ченінган на острові Балі в Індонезії, обвалився 16 жовтня 2016 року. Загинули п'ятеро дорослих і три дитини. 34 – травмувалися.

– Йшла релігійна процесія. У ній були машини і майже сотня людей. Один із тросів мосту обірвався, – кажуть рятувальники.

  Міст в американському місті Міннеаполіс на другий день після руйнування, серпень 2007-го. Звели 1967 року. Причиною падіння стала недостатня товщина металевих з’єднувальних секцій. За рік на цьому місці збудували новий міст
Міст в американському місті Міннеаполіс на другий день після руйнування, серпень 2007-го. Звели 1967 року. Причиною падіння стала недостатня товщина металевих з’єднувальних секцій. За рік на цьому місці збудували новий міст

3. Біля села Жирновка у Петровському районі Саратовської області, Росія, міст через річку завалився разом із вантажним потягом.

Через розмив залізничного полотна шість вагонів із зерном зійшли з рейок 9 серпня 2016 року. Три вагони шубовснули в річку. Обійшлося без жертв. Через місяць рух на колії відновили.

4. Недобудований міст над річкою Чамбал у штаті Раджастан на заході Індії ­обвалився із 113 робітни­ками. 25 грудня 2009-го вони готували поверхню під дорожнє покриття. 45 людей впали у воду, майже всі потонули. Кілька тіл не знайшли.

Міст зводили дві компанії – південнокорейська й індійська. Після обвалу судяться, хто має відповідати за аварію. Суд постановив, що обидві мають сплатити по 1 млн рупій (470 тис. грн. – Країна) родинам загиблих будівельників. Ще по 100 000 виділили із федерального бюджету. Міст досі недобудований.

5. 8 серпня 2009 року на концерті співака Навруза Собірова у парку Ургенча в Узбекистані впав міст. Понад 200 людей залізли на нього, щоб краще бачити виконавця. Міст не витримав навантаження. Загинули 16 осіб, з них семеро школярів. Вони потонули на 2-метровій глибині.

6. У годину пік 1 серпня 2007-го впав найбільший автомагістральний міст штату Міннесота у США. Загинули 13 осіб, 145 – травмувалося.

Міст у Міннеаполісі – найбільший через річку Міссісіпі. Його звели 1967 року на 19-метровій висоті над водою, довжина – 160 м. Щодня його перетинали до 200 тис. автомобілів.

На час обвалу на мосту були 53 автомобілі й шкільний автобус.

– Почувся тріск і міст з автомобілями провалився. Ось він був перед очима, а наступної секунди – немає. На щастя, шкільний автобус стояв на початку мосту. Дітей врятували, – каже очевидець 37-річна Ліза Сноу.

Більшість автомобілів із пасажирами попадали у воду. Загорілися вантажівка і трейлер.

Причиною катастрофи назвали недостатню товщину металевих деталей, що з'єднували конструкцію мосту. Через рік на місці зруйнованого збудували новий.

7. 100-річний міст звалився 28 серпня 2003 року біля індійського міста Даман. Шкільний автобус, два вози і три мотоцикли впали в річку Ганг. 25 школярів потонули. 20 людей врятували рибалки.

Причиною катастрофи став спричинений мусонними дощами розлив річки. Вода зруйнувала опори.

8. 4 березня 2001-го на півночі Португалії, неподалік міста Порту, обвалився міст Хінце-Рібейро. З висоти 50 м у річку Доро впав туристичний автобус і два автомобілі. В бусі було 67 осіб, в авто – 10. Врятувалися 18 людей.

Міст упав через неконтрольований видобуток піску в річці Дору – найбільшій та найшвидшій у країні. Стовпи не мали стійкої опори.

Зараз ви читаєте новину «Ось міст був перед очима, а наступної секунди – немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути