субота, 21 січня 2023 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готується до нових ракетних ударів по Україні ‒ Гуменюк

Росія готується до нових ракетних ударів по Україні ‒ Гуменюк
У Чорному морі перебувають ворожі кораблі із ракетами. Фото: armyinform.com.ua

Російські загарбники готуються до нових ракетних ударів по Україні.

Про це, зокрема, свідчить активне використання ними розвідувальних дронів, розповіла в ефірі національного телемарафону начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, росіяни проводять розвідку "досить системно".

"Ми фіксуємо і заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, в той проміжок часу коли вони готуються. Скажімо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення ракетних ударів. Коли ворог збирає інформацію для того, щоб знати, куди влучити", ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія постійно обстрілює Очаків ‒ у ЗСУ пояснили

Російські війська хочуть визначити об'єкти критичної інфраструктури України.

"Але більшість уваги дронів сконцентровано все ж на військових об'єктах. Зокрема, і засобів протиповітряної оборони, які ворог намагається вишукати, щоб під час однієї з хвиль атак "заглушити" аби досягнути "результатів", ‒ зазначила Гуменюк.

Однак, за її словами нині на бойовому чергуванні в Чорному морі знизилася кількість російських кораблів. Там зараз перебуває п'ять ракетоносіїв, замість шести. Підводний човен уже зайшов у пункт базування. Причиною цього може бути низка факторів.

"Зараз загальний залп ми оцінюємо як 36 "Калібрів", які напоготові в них. А загальне угруповування складається з 11 кораблів, в тому числі з тих, з яких і запускаються дрони-розвідники. В принципі вони готові до обстрілу, як і ми готові відбивати атаки. Пам'ятаймо, що сигнали повітряної тривоги не можна ігнорувати", ‒ наголосила Гуменюк.

Російські окупанти використовують Кінбурнську косу на Миколаївщині для обстрілів мирних міст і сіл. Ворог також використовує її, щоб обстрілювати міжнародні транспортні морські шляхи й Миколаївщина не змогла б приєднатися до зернової угоди. Про це в інтерв'ю "24 каналу" повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Збройними силами України у Чорному морі 20 січня було зафіксовано шість російських ракетоносіїв, зокрема два з них є підводними. Це вказує на те, що загальний залп ворожих ракет може сягати 40 "Калібрів".

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до нових ракетних ударів по Україні ‒ Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути