пʼятниця, 20 січня 2023 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк повідомила про знищення окупантів на Кінбурнській косі

Гуменюк повідомила про знищення окупантів на Кінбурнській косі
Наші захисники дають потужну відповідь окупантам на Кінбурнській косі, повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Фото: колаж 24 каналу

Російські окупанти використовують Кінбурнську косу на Миколаївщині для обстрілів мирних міст і сіл.

Ворог також використовує її, щоб обстрілювати міжнародні транспортні морські шляхи й Миколаївщина не змогла б приєднатися до зернової угоди. Про це в інтерв'ю "24 каналу" повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Гуменюк наголосила, що росіяни не мають сталого контролю над Кінбурнською косою, але у них є коридор суходолом. Тому вони можуть переміщати туди з окупованого лівобережжя свою техніку та особовий склад.

"Час від часу росіяни навідуються туди, щоб завдавати ударів по протилежному берегу Дніпровсько-Бузького лиману, намагаючись так тероризувати морські транспортні шляхи та населення Очаківської та Кінбурнської громад", – повідомила речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цинічна хитрість: ЗСУ попередили про російську загрозу з Чорного моря

Але, за її словами, наші захисники дають потужну відповідь, зокрема, цієї ночі було знову уражено шість представників особового складу та дві одиниці ворожої бронетехніки.

"Тому щоразу, коли вони туди приїжджають, отримують те, по що приїхали", – заявила Гуменюк.

Вона додала, що така діяльність загарбників є ще й своєрідним тиском та нагадуванням про те, що Миколаївська область деокупована не повністю.

За її словами, ворог намагається тероризувати й переконувати, що з ним треба якось домовлятися. Проте ніхто не має наміру домовлятися з окупантами, а також очікувати від них якихось "жестів доброї волі".

19 січня на Кінбурнській косі у Миколаївській області українці знищили близько 10 російських загарбників і ворожу техніку.

Звідти ворог атакує Очаківський напрямок, сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Поки росіяни мають прохід на Кінбурнську косу, вони можуть замінювати там сили та обстрілювати Очаківську й Кінбурнську громади.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк повідомила про знищення окупантів на Кінбурнській косі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути