четвер, 09 липня 2020 10:18

Стиль чи намагання сподобатись - чому політики почали більше матюкатися

Стиль чи намагання сподобатись - чому політики почали більше матюкатися
Політичний консультант розібрав поведінку Дубінського. Фото: ТСН

Політичний консультант Петро Охотін розповів, чому українські політики почали більше матюкатися.

Його спитали, навіщо нардеп Олександр Дубінський та інші політики публічно використовують лайку, передає НВ.

"У даному разі Дубінський повністю повторює те, що свого часу в Російській Федерації використовував Володимир Жириновський. Тобто це нібито таке "правдорубство". Гра на те, що людина говорить без цензури та різних рамок - певній частині електорату це подобається. Більш за все тим, хто не обтяжений зайвою освітою, втомився і розчарувався в істеблішменті. І певною мірою це "заходить", - сказав Охотін.

Політики використовують для комунікації Instagram або YouTube. Це створює ілюзію, що блогер особисто розмовляє з людиною.

Фракція "Слуга народу" обіцяла розробити цілий кодекс депутатської етики. Але фракція толком не відреагувала на вислови Дубінського.

"Кодекс етики - це маячня, він ніяк не зможе регулювати дії депутата, це радше відмазка для журналістів. Я думаю, що у фракції просто було ухвалене рішення менше приділяти цьому уваги, для того щоби потім проблема розсмокталася сама собою, оскільки стримати Дубінського буде просто неможливо — це його стиль і те, що приносить йому підписників і перегляди. У разі, коли перед ним постане дилема, що обирати: кодекс етики чи матюки, він просто скаже гостре слівце і пошле кодекс етики у потрібному напрямку", - зазначив Охотін.

Раніше у Верховній Раді вже були політики, які любили матюкатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По 700 слів на фільм - склали рейтинг стрічок, у яких найбільше матюків

"Одним з основних "королів матюків" був Олександр Волков, який називав фракцію, перепрошую за цитату, "фракцией х*ров-бубликов" та теж любив загнути міцне слівце. Свого часу він був основним мемотворцем і генератором скандальних висловлювань. Тоді система комунікації — телебачення, яке цензорувалося, — дозволяла контролювати, щоби такі вислови менше виходили в ефір і менше потрапляли до непідвладних журналістів. Зараз, в епоху YouTube, Instagram та інтернету, контролювати це неможливо, тому кількість таких перлів буде збільшуватися. Я думаю, що це позитивно, тому що ми бачимо, кого ми дійсно обираємо — і не лише з професійного погляду, а й з погляду їхніх цінностей, моральних якостей і навіть мови, яка багато свідчить про освіту людини", - розповів політичний консультант.

Він вважає, що у майбутньому лайка стане нормованою. Вона фактично повністю легітимізувалася в інтернеті.

"Так трапилося: чим менше стає прозорості, чим менше можна щось регулювати, тим більше розмиваються ці межі. Добре це чи погано? Мені це не подобається, але це тренд", - підсумував Охотін.

Вживати нецензурну лексику може бути корисно. Під час сильного болю вживанням матюків можна підвищити больовий поріг. Це сприяє зменшенню неприємних відчуттів.

Зараз ви читаєте новину «Стиль чи намагання сподобатись - чому політики почали більше матюкатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути