Ексклюзиви
Понеділок, 14 липня 2008 17:36

Замість ягід вигідніше купувати готове варення

Киянка Людмила Прокопенко, 52 роки, варення купує в магазині або на ринку.

— Удома лише капусту квашу в трилітровій банці, — каже. — Готові консерви беру на базарі.

Жінка порахувала, що купувати варення або повидло дешевше. Цього року кілограм полуниць у Києві продавали по 8 грн. Щоб зготувати варення, треба купувати відро ягід за 70 грн. До нього потрібно додати 9–10 кг цукру, на 40 грн. Така літрова банка варення обходиться в 22 грн.

— А на базарі її можна взяти по 15 гривень. У магазинах яблучне повидло — по 8, — говорить Прокопенко. — На пиріжки беру півкіла повидла. Вистачає на ціле деко. До того ж треба день марнувати на переробку.

47-річна Галина Федорова зі столиці перетирала з цукром смородину. Купила 6 л ягід і 6 кг цукру. Вийшло 7,5 л. На все витратила 53 грн.

— Я поставила банки в холодильник, — каже жінка. — Таке варення мені вийшло по 7,5 гривні за літру.

Жителька селища Гоща Рівненської області Оксана Собчук, 38 років, на зиму варить компоти з вишні, слив та яблук.

— У нас коло хати невеличкий садок, то ягоди маємо свої. А цукор купуємо, — розповідає Собчук. — Цього року закрию 10 трилітрових слоїків компоту та п"ять повидла. Мені треба 12 кіло цукру — на 50 гривень.

Полуницю заготовляє без цукру. Перетирає ягоди на м"ясорубці, розливає в пластикові пляшки. Потім кладе в морозильник. Узимку розморожує та додає цукор і сметану.

Зараз ви читаєте новину «Замість ягід вигідніше купувати готове варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода