вівторок, 15 липня 2008 19:33

За випас корови дають 100 гривень

Вікторія Кулініч, 13 років, із райцентру Городище Черкаської обл. на канікулах пасе корови. Найнялася до сусідів своєї бабусі, в село Орловець того ж району.

— Хочу комп"ютер, — каже дівчина. — Трохи грошей уже є, але мама зараз виплачує кредит за квартиру. Треба самій заробляти. Я корів не боюся. Торік бабуся тримала бичка й я його пасла.

Вікторія встає до 8-ї ранку, швидко снідає. Корів треба гнати на пасовище, за 1,5 км від села. У дорогу господарі дають дівчині бутерброди. Опівдні жене корів додому, на доїння. За дві години — знову пастися. Вечеряє разом із господарями.

— У кожної корова своя вдача, — ділиться враженнями. — Одна спокійно пасеться, іншій весь час кортить у шкоду, на городи. Бігаю за ними цілий день. Зі мною женуть пасти й інші дівчата. Із ними гуляємося, магнітофон слухаємо. Ходили на черешні у фермерів садок. Скоро дозріють абрикоси. Я вже засмагла — ніби на морі!

Вікторії доручили пасти п"ять корів. За одну платять 100 грн у місяць. Дівчина хоче залишитися в селі до кінця літа. Тоді заробленого вистачить на купівлю комп"ютера.

— Шкода тільки, що на полі мобілка не бере. Часом хочеться подзвонити мамі або  однокласницям.

Зараз ви читаєте новину «За випас корови дають 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути