понеділок, 16 липня 2007 14:22

Валерій Чиженко оздоблює мобільні телефони стразами Сваровські

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Вінничанин Валерій Чиженко прикрашає мобілку стразами. Найчастіше на телефон наносять 30–50 камінців
Вінничанин Валерій Чиженко прикрашає мобілку стразами. Найчастіше на телефон наносять 30–50 камінців

Вінничанин Валерій Чиженко, 32 роки, за дві години прикрашає мобілку стразами. Клієнти платять за це від 30 до 1000 грн.

— Таку роботу найчастіше замовляють бізнесмени, — каже Чиженко. — Хочуть виділитися серед знайомих. У магазинах телефони всі однакові, а стрази додають ізюминку в дизайн навіть найпростіших моделей.

Спочатку Валерій прикрашав камінцями одяг і взуття. Дав про це оголошення на сайт vinbazar.com. Зателефонував чоловік зі Львова, запитав, чи не зміг би він прикрасити мобільний телефон каменями Сваровські. Казав, що купив рожевий "Самсунґ" для коханої й хоче подарувати з ексклюзивним оздобленням.

— Колись у Києві на виставці я бачив такі роботи, — каже Чиженко, — хоча ніколи не пробував. Як це роблять, дізнавався з Інтернету.

Клей використовують водостійкий і такий, що швидко сохне. Чоловік замовляє французький по 100 грн за 150-грамовий тюбик. Його майстрові привозить друг із Франції. Клей краплинками наносить на корпус телефону й притискає камінчик.

За корпус чорної "Нокії" замовник виклав понад тисячу гривень

Майстер каже, що клієнт замовив візерунок із невеличких трикутників навколо екрана. Ім"я дівчини — Іра — виклали на задній панелі.

Над цим замовленням працював вісім годин. За роботу отримав 150 грн.

Нині на оздоблення мобілки витрачає понад дві години. Працює вдома. Вартість оздоблення залежить від кількості стразів. За камінчик треба заплатити гривню. За роботу грошей не бере.

Найдорожче замовлення Чиженка — прикрашений корпус чорної "Нокії". Стрази приклеював з обох боків та між кнопками. Замовник виклав за це понад тисячу гривень.

Камені для роботи Валерій купує на оптових ринках Одеси та Києва. За комплект із 1400 камінчиків діаметром 0,4 мм віддає 500 грн. За камінці від 1мм — 1000 грн. У Вінниці такі прикраси удвічі дорожчі. Валерій замовляє різні за розміром та кольором камінці. Щоб прикрасити мобілку, бере щонайменше три види страз різного діаметра. Чоловіки замовляють камінці одного кольору, жінки люблять поєднувати. Наприклад червоний і зелений.

36-річний бізнесмен Юрій Ковальов прийшов до майстра втретє.

— Спочатку прикрасив телефон дружині, — розповідає Ковальов. — Потім мамі, а тепер приніс, щоб і мені прикрасили. Такі апарати мають якусь індивідуальність.

Щомісяця Валерій Чиженко має 15–20 замовлень на телефони й 2–3 на оздоблення одягу.

Ще Валерій виготовляє з камінчиків фігурки на тканині та вставляє їх у дерев"яні рамки. Так прикрашає квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Чиженко оздоблює мобільні телефони стразами Сваровські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути