середа, 16 січня 2008 18:37

Тетяна Петрук зекономила 300 доларів на авіаквитках

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Микола Зеленський, студент Київського політехнічного університету, оформляє міжнародний студентський квиток ISIC. Каже, порадили друзі. На зимових канікулах поїде до брата в гості. Той працює у Лондоні. У Британії пробуде до 4 лютого. Менеджер столичної т
Микола Зеленський, студент Київського політехнічного університету, оформляє міжнародний студентський квиток ISIC. Каже, порадили друзі. На зимових канікулах поїде до брата в гості. Той працює у Лондоні. У Британії пробуде до 4 лютого. Менеджер столичної т

Студентка Київського економічного університету Оксана Мацевич, 19 років, улітку літала на відпочинок до Єгипту. Вона оформила міжнародний студентський квиток ISIC. Назву читають як "айсік". Завдяки йому на квитки витратила менше.

— В університеті висить запрошення оформити міжнародний студентський, — каже Оксана. — Я не зволікала. За тиждень отримала картку. Щоправда, вона довгенько полежала без діла. Бо в кінотеатрах та магазинах у Києві знижки дають і зі звичайним студентським. Так само як і проїзний у міському транспорті дійсний тільки з останнім.

Тетяна Петрук, 19 років, побувала в США за програмою "Ворк енд Тревел". Працювала в літньому дитячому таборі, потім разом із подругами подорожувала Америкою. На це, а також на трансатлантичний переліт туди й назад пішло $1,6 тис. За участь у програмі заплатила $900.

— З "айсіком" на квитках зекономила 300 доларів. Летіли до Форт Лодердейла, що у штаті Флорида, з пересадкою в Нью-Йорку, — пояснює дівчина. — Тепер мене запрошують на іншу програму, знов до США — працювати в сфері обслуговування.

Міжнародний студентський діє рік. Тетяна оформлятиме нову картку у представництві ISIC, що є в її університеті.

Тетяна Веремчук, 19 років, таку картку оформляє вперше. Навчається в Київському політехнічному інституті.

Картка діє рік. Коштує 38 гривень

— На книжковому форумі дізналася, що з нею студентам надають знижки в кафе й магазинах, — каже дівчина. — Мені дали флаєр з рекламою: "айсік" за 20 гривень.

Для оформлення картки Тетяна здала студентський квиток та залікову книжку. Вони засвідчують, що вона справді навчається у ВНЗ. Ще треба одне фото 3х4 см. Записи вносять за закордонним паспортом, щоб не було розбіжностей у документах.

Найбільше міжнародні картки ISIC замовляють студенти університету ім. Шевченка, Політехнічного та Києво-Могилянської академії, каже Наталія Тамашаускас, 29 років, менеджер туристичної компанії "Киевский спутник", що на столичній вул. Пушкінській.

— Молодь може дешево відпочити за кордоном, користуючись знижками в 90 країнах, — зауважує Наталія. — За міжнародним студентським квитком їх надають більш як у 17 тисячах закладів.

Найсуттєвіша економія з карткою ISIC — на авіаквитках. Хоча в Європі студентам продають також пільгові залізничні квитки. Усі країни можна об"їхати за 220 євро. Пільги сягають понад 50%. Знижки є і в готелях, театрах, кіно та музеях. Студенти часто ночують у хостелах — молодіжних готелях, більше схожих на звичайні гуртожитки. Там беруть плату від 10 євро з особи.

ISIC неможливо підробити. Пластикові бланки з голограмами отримують із Нідерландів. Фотокартку ламінують лускатою плівкою. Після пошкодження її не відновиш. В Україні за "айсік" беруть 27–38 грн. У центральному офісі картку виготовлять за 10 хв.

Перед мандрівкою за кордон варто зайти на інтернет-сайт www.isic.org. Там є список і адреси всіх закладів у 90 країнах, де дають знижки.

— А ми, як їздили за кордон, не поцікавились, де застосовувати "айсік", — згадує Тетяна Петрук. — Варто зробити роздруківку країни з усіма адресами. Пригодиться.



Де оформляють картку ISIC


 Вінниця, вул. Соборна, 85  (0432)35 60 33  —
 Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 32
 (056)797 13 80  —
 Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 4  (0342)78 41 78  www.coliseum.kiev.ua
 Київ, майдан Незалежності, 2
 (044)228 8735  www.apos.org.ua
 Київ, вул. Дорогожицька, 17
 (044)594 25 25  www.startravel.kiev.ua
 Львів, вул. Глібова, 6/21
 (0322)299 35 35
 www.studentland.com.ua
 Миколаїв, вул. Садова, 1/4
 (0512)47 14 00
 www.studentland.com.ua
 Полтава, вул. Червоноармійська, 3
 (0532)50 86 22  —
 Харків, пров. Класичний, 5а
 (057)705 55 53  www.planeta21.org
 Черкаси, узвіз Островського, 32
 (0472)38 22 42  —

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Петрук зекономила 300 доларів на авіаквитках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути