четвер, 03 вересня 2009 19:16

Свиняча вирізка подорожчає на 10 гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка Валентина Звягіна скуповується на Бессарабському ринку. Свинячу ногу їй пропонують за 10 гривень — дешевше, ніж на інших ринках столиці
Киянка Валентина Звягіна скуповується на Бессарабському ринку. Свинячу ногу їй пропонують за 10 гривень — дешевше, ніж на інших ринках столиці

Минулої середи киянка Валентина Звягіна, 58 років, прийшла по свинину на  Бессарабський ринок. Він — у центрі столиці.

— Вважається, що цей ринок дорогий. І покупців багато, навіть увечері. Але я от бачу, що ціни тут, як у нас на Деміївці. А свиняча ніжка на холодець тут дешевша. Коштує десятку. Продавщиця ще гривню скинула. А на Деміївці — 15.

Сало на Бессарабці коштує 40–45 грн/кг. М"ясо зі стегна — 50 грн/кг. Удень та ввечері ціни однакові. Такі самі й у супермаркетах.

На ринках ціни на яловичину та свинину восени мають трохи знизитися. Однак готові ковбаси, шинки з наступного року можуть подорожчати. Їх виробляють здебільшого з імпортного м"яса. Його Верховна Рада збирається обкласти додатковим 15-відсотковим збором.

— Найвідчутнішим це нововведення буде для м"ясопереробників. Аби здешевити виробництво, вони завозитимуть дешевше м"ясо. Хоча імпортна сировина й без того має низьку якість, — розповідає Марія Колесник, 33 роки, аналітик консалтингової компанії "ААА".

Істотного подорожчання м"яса після введення додаткового збору не буде, вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень 32-річний Олександр Жолудь.

— Ціна на свинину зросте на вісім-десять процентів. На курятину — менше. Скажімо, свиняча вирізка з Нового року буде на 5–10 гривень дорожча.

Зараз ви читаєте новину «Свиняча вирізка подорожчає на 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути