пʼятниця, 23 червня 2017 00:45

Помити велосипед коштує 100 гривень

— Працював автомеханіком. На нашу автомийку часто привозили помити велосипеди. ­Після цього вони псуються, іржавіють. У механізми потрапляє вода, а ще шкодить надто високий тиск, — каже 27-річний Олексій Калініченко з Кривого Рогу. Два роки тому відкрив велосипедну мийку. Послуга коштуватиме близько 100 гривень.

— Чистимо спиці на колесах, окремі частини механізму. Пропонуємо послуги хімчистки для велосипедних сумок, дитячих велосидінь і спеціального взуття для мандрівок на ровері. За день мию щонайменше п'ять велосипедів. За перші два місяці послугою скористалися 500 клієнтів. Найчастіше звертаються власники велосипедів вартістю понад тисячу доларів. Такі шкода мити звичайним способом. Є механізми, які можна пошкодити навіть вологою мочалкою. Велосипед не можна нести на звичайну мийку. Тиском зіпсують гальма чи кермовий механізм.

Найбільшим капіталовкладенням у бізнес був компресор.

— Купив його за 5 тисяч гривень. Відбив через півроку. Решта витрат дрібні — спеціальні мийні засоби та спреї. Компресор здуває бруд і пил. Потім змиваємо вручну без тиску. Конкуренції у Кривому Розі немає. Однак веломийки відкривають в Києві, Одесі та інших містах, — каже підприємець.

Зараз ви читаєте новину «Помити велосипед коштує 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути