середа, 04 липня 2007 19:15

Освідчення замовляють писати справа наліво

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Написи Катерини Костюк на вітальних листівках треба читати перед дзеркалом
Написи Катерини Костюк на вітальних листівках треба читати перед дзеркалом

Студентка Тернопільського державного економічного університету, 21-річна Катерина Костюк пише на листівках дзеркальні вітання.

— Тобто, пишу не як зазвичай, а справа наліво, — пояснює дівчина. — Ви зможете прочитати вітання, піднісши листівку до дзеркала.

Дівчина — лівша. Писати навпаки почала в старших класах. Ніхто не міг прочитати її текстів без дзеркала. Школярі просили Катерину підписати поздоровлення. Заробляти на цьому порадила одногрупниця з університету. Замовники почали дзвонити після того, як студентка дала оголошення в газету "РІА".

— Перше привітання я підписала для 6-річного хлопчика, — каже. — Його мама потім розповіла, що дитина цілий день показувала гостям, як читати напис.

Тепер листівки приносять Катерині додому. За 10–15 хв. вона віддає готову картку замовникові. Пише їх гелевими ручками й маркерами. Бере від 5 до 15 грн за картку. Щомісяця має 15–20 замовлень, переважно від молоді.

— Якось хлопець попросив до дня народження написати дівчині вітання, а в кінці дрібними буквами — пропозицію руки й серця, — говорить Катерина. — Спершу та не змогла розібрати. Відклала листівку до вечора. Прочитала ввечері перед дзеркалом. Над пропозицією обіцяла подумати. Сказала закоханому, що такого оригінального освідчення не сподівалася.

Зараз ви читаєте новину «Освідчення замовляють писати справа наліво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути