четвер, 19 червня 2008 18:02

Ольга Полюх заробила на квартиру за п"ять років

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Ольга Полюх (праворуч) показує Мирославі Зеленчук однокімнатну квартиру на вулиці Дніпровській у Вишгороді, що за 10 кілометрів від Києва. Мирослава з Івано-Франківської області. Її сім’я хоче переїхати до столиці
Ольга Полюх (праворуч) показує Мирославі Зеленчук однокімнатну квартиру на вулиці Дніпровській у Вишгороді, що за 10 кілометрів від Києва. Мирослава з Івано-Франківської області. Її сім’я хоче переїхати до столиці

Ольга Полюх, 44 роки, працює брокером агенції нерухомості "Терра" в райцентрі Вишгород в передмісті столиці. До 37 років вона викладала в місцевій школі російську й англійську мови. Сім років тому чоловік покинув її з двома синами-школярами. Ольга хотіла переїхати з сирої двокімнатної хрущовки на першому поверсі. Скоро все місто знало, що вона шукає покупця на своє помешкання.

— Одного дня батько приніс оголошення. Хтось хотів купити квартиру на першому поверсі в нашому будинку. Я познайомилася з брокеркою Іриною. Згодом переїхала в трикімнатну квартиру в новішому будинку, — розповідає Ольга. — Різниця між дво- і трикімнатною тоді була 2 тисячі доларів. Я мусила шукати підробіток. До обіду працювала в школі, а ввечері — брокером. Додатковій роботі віддавала вихідні та літні канікули. За п"ять років виплатила кредит. Потім вирішила помогти із квартирою сестрі. Коли заробіток став постійним, залишила школу.

Вона має при собі три мобільних телефони різних операторів — щоб клієнтам було зручно. Щомісяця 400–500 грн витрачає на телефонний зв"язок, 100 грн — на Інтернет. Трохи менше — на газети та журнали з оголошеннями про продаж нерухомості. Транспорт оплачує агенція.

— Працювати в компанії зручніше. Так легше "пробивати" документи на оформлення купівлі-продажу, — пояснює Ольга. — Фірма може хабара дати де треба.

Жінка планує придбати дачу в Болгарії

Крім квартири, жінка купила дачу в селі Хотянівці Вишгородського району. Наступну планує придбати в Болгарії.

— Там квадратний метр коштує 1–1,2 тисячі доларів, а київська хрущовка більш як удвічі дорожча, — веде далі. — Літом можна двічі-тричі там відпочити, а весь рік здавати комусь. Це недалеко — якусь добу поїздом їхали.

Полюх каже, працювати брокером чи агентом із нерухомості можна й без спеціальної освіти:

— Коли виникають юридичні питання, я йду до знайомого нотаріуса й ми все добре перевіряємо. Коли він у доброму настрої — поради безплатні.

За посередництво агенція нерухомості бере плату 3–5% від вартості квартири. Ольга отримує після оформлення купівлі-продажу помешкання свою частку. У середньому це 3700 грн. Зазвичай ріелторка продає дві-три квартири на місяць. В осінні місяці — більше.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Полюх заробила на квартиру за п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути