четвер, 20 січня 2022 06:10

"Не може бути реклами з голими дівчатами"

— В Україні зберігається тенденція, що реклама одягу, продуктів, предметів щоденного вжитку зорієнтована на жінок. Техніки, автомобілів, житла — на чоловіків. Хоча в Європі такого вже давно немає, — говорить маркетолог Олена Бучинська.

— 8 січня набув чинності оновлений закон про рекламу. Зокрема, не можна показувати перевагу однієї статі над другою. В київському метро висіла реклама забудовника. Були зображені діти, це вже порушення законодавства. Текст розмістили такий: "Наш тато вже купив квартиру. А твій?" Тобто ніколи не йшлося про те, що мати теж може придбати квартиру. Подавали до суду на цю рек­ламу, але домогтися нічого не змогли. Зараз такий формат неприпустимий і це позитивний момент. Не може також бути реклами автомийок, котлів із голими дівчатами.

Люди найбільше реагують на акційні пропозиції, знижки. Також зросла кількість реклами кредитних установ. Побільшало соціальної — починаючи від "носіть маски", закінчуючи необхідністю вакцинації. Так у всьому світі.

Бум реклами у блогерів у соцмережах був три-чотири роки тому. Після цього зняли багато програм розслідувань і викриття на цю тему. Відомі блогери не раз були впіймані на рекламуванні продукції, якою самі не користуються. Або вона не така ефективна, як вони розповідали. Ступінь довіри до такої реклами впав. Споживач розвивається. Підростає покоління, яке виросло на інших цінностях, у них інші вимоги. Якщо блогер дійсно відповідає ідеології бренду, тоді це ефективно. В моїй практиці найдорожча реклама у блогера коштувала 6 тисяч доларів. Колеги казали, що в них максимальна сума доходила до 10–11 тисяч. Загалом цінники стартують від 5 тисяч гривень за допис у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «"Не може бути реклами з голими дівчатами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути